Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Münchhausen - 220 éve hunyt el HIERONYMUS MÜNCHHAUSEN

-20%
ÚJ
Münchhausen - 220 éve hunyt el HIERONYMUS MÜNCHHAUSEN
 • Münchhausen - 220 éve hunyt el HIERONYMUS MÜNCHHAUSEN
 • Münchhausen - 220 éve hunyt el HIERONYMUS MÜNCHHAUSEN
 • Münchhausen - 220 éve hunyt el HIERONYMUS MÜNCHHAUSEN
1 790 Ft
Akció: 1 432 Ft
Kezdete: 2017.02.21   A készlet erejéig!

A hazudozó embert senki sem szereti. Kivéve, ha Münchhausen bárónak hívják, és igazán szórakoztatóan tud hatalmasakat füllenteni. Ki ne hallgatná tátott szájjal, ha valaki arról mesél, hogy ágyúgolyón lovagolt, félbevágott lovon vágtatott, kihúzta magát a saját hajánál fogva a mocsárból, és még a Holdra is felmászott egy égig érő paszulyon? G. A. Bürger német író és költő az 1700-as évek végén jelentette meg a nagyot mondó Münchhausenről szóló könyvét, amely azóta elfoglalta méltó helyét a világirodalom klasszikusai között.

A vidám, nagy fantáziával megírt történetek közül Erich Kastner most nyolcat mesél újra a gyerekeknek, könnyen érthető nyelven, lebilincselő stílusban.

2017. február 22-én 220 éve hunyt el HIERONYMUS MÜNCHHAUSEN német báró. Nevét hihetetlen, jórészt kitalált történetei miatt őrizte meg az emlékezetet, meséivel méltán kiérdemelte "a lódítás bárója" kétes értékű címet. Pedig, ha megmarad a tényeknél, sem kellett volna szégyenkeznie, hiszen kalandokban volt része bőven. Alsó-Szászországban született, s fiatalon katonának állt, megjárta az orosz-török és az orosz-svéd háború harctereit. Aztán a braunschweigi herceg szolgálatába állt, aki Oroszországba nősült, s vele ment természetesen Münchhausen báró is. A cári udvarban aztán szemtanúja volt az intrikáknak, megismerte az orosz népmesék világát, és történeteiben ügyesen vegyítette a tényeket és a legendákat, a csodálatos anekdotákat aztán úgy adta közre, mintha tényleg megtörténtek volna. Amikor a braunschweigi herceg kegyvesztett lett II. Katalin cárnőnél, neki is menekülnie kellett, Rigába költözött, ahol ő is megnősült, és 46 évet élt asszonyával békés nyugalomban, esténként egy pohár itallal a kezében, pipával a szájában mesélgette kalandjait barátainak. Felesége halála után aztán még egyszer sikerült botrányt keltenie, amikor 70 évesen újra megnősült, ám végül elfeledve és elszegényedve halt meg. Emlékét azonban megőrizte az utókor, köszönhetően főként egy Rudolf Erich Raspe nevű írónak, aki már a báró életében megjelentette 17 hihetetlen kalandját, s elbeszélései a kor népszerű olvasmányai lettek. Münchhausen báró kalandjait azóta sokan feldolgozták, a világhíres író, Erich Kästner még forgatókönyvet is írt belőle, s a film szintén szép siker lett. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Erich Kästner
  Münchhausen
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 62
  ISBN: 9789631195866

 • Cikkszám
  664258
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés