Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Montaigne: Esszék

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Montaigne: Esszék
 • Montaigne: Esszék
1 290 Ft

„Ez itt egy őszinte könyv, olvasó” – e szavakkal kezdődik Montaigne esszéinek gyűjteménye. S mire vágyna inkább a ma embere, mint őszinte, valóban szívből jövő és szívhez szóló, bölcs emberi beszédre? Ezt a kis gyűjteményt – melyet a nagy francia író, André Gide válogatott össze szerzőjük legszebb és legokosabb passzusaiból – egy csöndes délutánon, karosszékben ülve fogjuk legszívesebben föllapozni, vagy elalvás előtt olvasgatunk pár oldalt belőle, elgondolkodva az emberi élet sokszínűségén, sajátos gazdagságán.

Montaigne – Gyergyai Albert jellemzése szerint – az esszé műfajának „tulajdonképpeni feltalálója és patrónusa”. Franciaországi diplomata és politikus pályája után aránylag biztonságban, egy délvidéki kastély toronyszobájának mélyén olvasgatott. Eközben leírta gondolatait, hogy vigasztalódjék kissé a maga sorsa és a világé felett…

 • Michel de Montaigne
  Esszék
  Fordította: Bajcsa András, Kürti Pál, Oláh Tibor, Réz Ádám
  Kiadó: Kriterion
  Kiadás éve: 1983
  Oldalszám: 294
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9630733765
  Fordította: Bajcsa András, Kürti Pál, Oláh Tibor, Réz Ádám

  jó állapotú antikvár könyv

 • Szerző
  Michel de Montaigne
  Cím
  Esszék
  ISBN
  9630733765
  Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  520023
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
 • 2023. február 28-án 490 éve született MICHEL DE MONTAIGNE francia moralista

  Köztudott, hogy neki köszönhető az esszé műfaja, az ő Próbálkozások - Essais - című könyvéről nevezték el ugyanis. Ezt az egyetlen művet írta egész életében, s a ma is lebilincselő olvasmányból a szerző személyiségére is fény derül. Montaigne rendkívül szerette az élet örömeit, s mivel dúsgazdag földbirtokos volt, lehetősége nyílt alaposan ki is élvezni. Ha írásaiból nem derülne ki magas erkölcsisége, mások által is becsült moralitása, még henye élvhajhásznak is tarthatnánk, aki naphosszat olvasgat a könyvtárában, s közben békésen borozgat. A magyarul is megjelent esszékben az élet minden területéről olvashatunk valami tanulságos dolgot, valami elgondolkodtató igazságot, természetesen a nőkről is. Sajnos Montaigne nem becsülte sokra a gyengébb nemet, s bár nős ember volt, keserűen így összegezte tapasztalatait: "Talán könnyebb végleg lemondani az egész női nemről, mint valamennyi kötelességünket híven teljesíteni a feleségünkkel szemben". (Kalendárium Press)

Webáruház készítés