Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Misi Mókus kalandjai - 50 éve hunyt el TERSÁNSZKY JÓZSI JENŐ

-25%
ÚJ
Misi Mókus kalandjai - 50 éve hunyt el TERSÁNSZKY JÓZSI JENŐ
 • Misi Mókus kalandjai - 50 éve hunyt el TERSÁNSZKY JÓZSI JENŐ
 • Misi Mókus kalandjai - 50 éve hunyt el TERSÁNSZKY JÓZSI JENŐ
 • Misi Mókus kalandjai - 50 éve hunyt el TERSÁNSZKY JÓZSI JENŐ
2 700 Ft
Akció: 2 025 Ft
Kezdete: 2019.06.11   A készlet erejéig!

Az iskolai fegyelembe nem akar beleszokni az örökmozgó kis mókuskölyök. Inkább világgá megy, hogy megkeresse az örökké termő fát. Sok viszontagságon megy keresztül és érdekes kalandok sorát éli meg, végül a szíve mégis hazahúzza. Ebből az elragadóan bájos és mulatságos történetből az író csillogó humora árad a kis olvasók felé.. Kass János tréfás, vidám rajzai teszik még emlékezetesebbé a meseregényt.

2019. június 12-én 50 éve hunyt el TERSÁNSZKY JÓZSI JENŐ író. Hegedűs Géza szerint Móricz és Krúdy mellett ő volt a század legnagyobb prózaírója, a magyar nyelv egyik legköltőibb stilisztája. Mondataiért ugyan már akkoriban is szekundát adtak volna a tanárok az elemistáknak, nemigen törődött ugyanis a nyelvtani szabályokkal, még kevesebbet a helyes szórenddel, de írásai éppen ettől olyan elragadóak. Nem is lett volna való a sok szabály műveihez, hiszen halhatatlan hőséhez, Kakuk Marcihoz a bohém nemtörődömség illik. Mint ahogy ő maga is könnyedén vette az írást, nem is tartotta írónak magát, sokkal büszkébb volt hangszereire, mint könyveire, s gyakran emlegette, hogy kenyérkereseti forrásnak tekinti az írást. Egész könyvtára nem tett ki hatvan kötetet, és nem tartott különösebb kapcsolatot írótársaival sem, hisz mit beszéljen ő "a hülyeségekkel tűzdelt, aranyba kötött kötetek" szerzőivel? Annál jobban érezte magát a Kakuk Marci-félékkel, gyakran járt kocsmába, szerette a bort, s ha felöntött a garatra, cimborái kérésére még kézen is állt - valamikor ugyanis tornász volt. De szükség is volt sportos alkatára, egyszer ugyanis gyenge pillanatában a Dunába ugrott, de a vízben rájött, hogy nem akar meghalni, és kiúszott. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 

 

 

 • Tersánszky Józsi Jenő
  Misi Mókus kalandjai
  Kiadó: Holnap
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 89
  ISBN: 9789633490839

   

 • Cikkszám
  743058
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés