Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Mindig a nőnek van igaza és egyéb bölcsességek - 105 éve született STEFAN HEYM

-20%
ÚJ
Mindig a nőnek van igaza és egyéb bölcsességek - 105 éve született STEFAN HEYM
 • Mindig a nőnek van igaza és egyéb bölcsességek - 105 éve született STEFAN HEYM
1 900 Ft
Akció: 1 520 Ft
Kezdete: 2018.04.08   A készlet erejéig!

Ugye megtörtént már önökkel is, hogy nem tudták, milyen szép ajándékkal szerezhetnének örömet a feleségüknek a születésnapján, karácsonykor vagy bármikor. Nyaklánca már van, gyűrűje is van, és Isten tudja, hány könyv a polcán, hogy azt meg soha nem lehet tudni, hogy a pulóverek, sálak és kesztyűk mikor felelnek meg megfelelnek-e az ízlésének és jó-e a méretük, tetszik-e a színük, a csokoládé a fogyókúra miatt nem jöhet szóba, és a virág – ó, az nagyon gyorsan elhervad.


Azt gondoltam tehát, inkább megkérdezem, hogy ne hibázzak és akkor megmarad a jó hangulat különösen a születés- és ünnepnapokon. És amikor azt kérdeztem, hogy Drágám, milyen ajándékot szeretnél kapni, akkor a nejem rám nézett azzal az egészen különös pillantásával, és azt mondta, Írj nekem egy történetet.


Stefan Heym vidám és humoros történeteit, bölcsességeit olvasva új oldaláról ismerhetjük meg az írót. A feleségének szánt ajándék Heym legjobb művei közé tartozik.

2018. április 10-én 105 éve született STEFAN HEYM német író. Nem unatkozott hosszú élete során; volt mosogatófiú Chicagóban, nyelvtanár és pincér, a második világháborúban pedig az amerikai hadsereg tisztje. Élete azonban az egyesült Németországban forgott a legnagyobb veszélyben; baloldali meggyőződéséért ugyanis pár éve a nyílt utcán kishíján agyonverték - a demokrácia és az európaiság legnagyobb dicsőségére. Pedig életművéért igazán nem ezt érdemelte volna, hiszen világsikerű könyvek sorát írta, magyarul is sok olvasható közülük, például a Dávid király krónikája és a Keresztesvitézek. Legfőbb bűne persze az volt, hogy sokáig az egykori NDK-ban élt és alkotott, pedig a nyugati németek is hálásak lehetnének neki; ő alapította a müncheni Neue Zeitungot. A nagyszerű író 2001-ben hunyt el. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Stefan Heym
  Mindig a nőnek van igaza és egyéb bölcsességek
  Kiadó: Taramix
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 200
  ISBN: 9786155186011

 • Cikkszám
  495029
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés