Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Mikael Hakim - 40 éve hunyt el MIKA WALTARI

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Mikael Hakim - 40 éve hunyt el MIKA WALTARI
 • Mikael Hakim - 40 éve hunyt el MIKA WALTARI
 • Mikael Hakim - 40 éve hunyt el MIKA WALTARI
890 Ft

Mikael, a keresztény világban csalódott vándor, ezúttal hajóra száll és Kelet felé indul. Új világ, új kalandok várják. Míg Mikaellal együtt megismertük a XVI. század első negyedében a reneszánsz, a humanizmus és a reformáció Európáját, most a Kelet tárul fel előttünk, a korabeli török birodalom. Szolimán szultán szerája, a hárem tiltott kertje, a Héttorony várbörtönnel… Ez idő tájt két hatalom, a keresztény és a mohamedán világ áll egymással szemben. A világtörténelem egyik legvéresebb korszakának csatái dúlnak Mikael körül, vele vagyunk Budavár bevételénél, Bécs ostrománál, rész veszünk az észak-afrikai partvidék meghódításában, s megismerkedünk e korszak politikusaival, művészeivel, tudósaival. A szerző most is elkápráztat bennünket, lenyűgöző kor- és kultúrtörténeti tablót tár elénk, de a „csodálatos” Keletnek nemcsak a külső ragyogását mutatja: bepillanthatunk a történelem kulisszái mögé, és meglátjuk az események hátterében az önző anyagi érdekeket, a hiúságot, a cselszövést… Mikael pályája magasra ível, de bukással ér véget – nem tudott teljes ember lenni.

2019. augusztus 26-án 40 éve hunyt el MIKA WALTARI finn író. Történelmi regényeivel szerzett elismerést, melyek közül a magyarul is olvasható Szinuhe, a Mikael Hakim és az Aranyhajú a legolvasottabb. Emellett egyébként írt kisregényeket, elbeszéléseket, detektívregényeket, színdarabokat, rádiójátékokat, filmforgatókönyveket és kritikákat is.

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Mika Waltari
  Mikael Hakim I-II.
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1967
  Oldalszám: 1180
  Kötés: Keménytáblás

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  435656
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés