Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Mikael - 40 éve hunyt el MIKA WALTARI

-25%
ÚJ
Mikael - 40 éve hunyt el MIKA WALTARI
 • Mikael - 40 éve hunyt el MIKA WALTARI
 • Mikael - 40 éve hunyt el MIKA WALTARI
5 999 Ft
Akció: 4 499 Ft
Kezdete: 2019.08.22   A készlet erejéig!

Mikael zabigyerek, a turkui boszorkány neveli. Szent Mihály arkangyalról keresztelték el, talán ezért is érez papi elhivatottságot. A helybeli kolostorban tanul. Naiv lélek: mióta az eszét tudja, a "legfőbb jót", a "legnagyobb tudást", az egyetlen üdvözítő utat keresi, de botladozva halad. Rossz ómen, hogy nem tud ellenállni a kísértésnek, és egy egyházi ünnepen a karzatról leköpi az érsek süvegét. Később belekeveredik egy politikai összeesküvésbe, és menekülnie kell Turkuból.

A forrongó Európában már a reformáció szelét érezni, az emberek németül, Luther fordításában olvassák és értelmezik a Bibliát, az Úr nevében véres háborúkat vívnak. Mikael fél Európát bejárja, történelmi események szemtanúja lesz, megismeri kora leghíresebb művészeit, tudósait: Paracelsust, Dürert, Luthert, Erasmust. Szeret, csalódik, háborúzik, megcsömörlik - de az igaz utat nem találja. Inkább deákos ábrándokat kerget, mintsem hasznos tudást, ellentétben bajtársával, a nagy erejű, józan parasztemberrel, Anttival.

Spanyolországból egy tanult mór így bocsátja el:

"A legnagyobb tudás az ember önnön szívében szunnyad, de az ember mindig túlságosan későn bukkan rá, csak amikor már kihűlt a vére, és az élet minden jó ajándéka a hiábavalóság porává száradt a kezében."

Vándorlása során valószínűleg ez a vén alkimista adta neki a legbölcsebb útravalót.

A Mikael történelmi tabló az inkvizíció és a vallásháborúk idejéről, a reformációról, a német parasztháborút és a gyarmatosítás kezdetét átélő Európáról. Waltarinak a Szinuhe mellett világszerte a legnépszerűbb regénye.

2019. augusztus 26-án 40 éve hunyt el MIKA WALTARI finn író. Történelmi regényeivel szerzett elismerést, melyek közül a magyarul is olvasható Szinuhe, a Mikael Hakim és az Aranyhajú a legolvasottabb. Emellett egyébként írt kisregényeket, elbeszéléseket, detektívregényeket, színdarabokat, rádiójátékokat, filmforgatókönyveket és kritikákat is.

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Mika Waltari
  Mikael
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 970
  ISBN: 9789634058762

 • Cikkszám
  547180
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés