Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Micimackó - 65 éve hunyt el A.A. MILNE

-30%
ÚJ
Micimackó - 65 éve hunyt el A.A. MILNE
 • Micimackó - 65 éve hunyt el A.A. MILNE
 • Micimackó - 65 éve hunyt el A.A. MILNE
2 699 Ft
Akció: 1 889 Ft
Kezdete: 2021.01.30   A készlet erejéig!

Réges-régen valamikor az ősidőkben, de legalábbis múlt péntek előtt, Micimackó az erdőben élt, saját kunyhójában. S ugyanebben az erdőben lakott a fontoskodó Nyuszi, a tudálékos Bagoly, a félénk Malacka, a sértődős Füles, Kanga, a kengurumama kicsinyével, Zsebibabával, no meg a vidám, ugrálós Tigris és persze mindnyájuk szeretett gazdája, Micimackó legjobb barátja: Róbert Gida. Ebben a mesebeli erdőben mindennap történik valami mulatságos vagy izgalmas esemény. Micimackó háborúságba keveredik a méhekkel, elefántfogásra indul barátjával, Malackával, s hőstetteiket szépen zengő versekben énekli meg. Sokszor bajba is keveredik, lévén ő egy Csekélyértelmű Medvebocs, de Róbert Gida, aki már nagy és okos - majdnem hatéves -, mindig mindent rendbe hoz. A hazánkban is hallatlanul népszerű két meseregény Karinthy Frigyes ragyogó fordításában, E. H. Shepard rajzaival jelenik meg újra.

2021. január 31-én 65 éve hunyt el A.A. MILNE angol író.

 

Alan Alexander Milne írt drámákat, verseket, regényeket, esszéket, lapszerkesztőként dolgozott, és sikeres színpadi szerzőnek számított, darabjait a londoni West Enden éppúgy telt házakkal játszották, mint a New York-i Broadway-n.

 

Mégsem nagyon ismernék a nevét csak a tudós irodalomtörténészek, ha meg nem írja saját hatéves kisfiának a Micimackót. Kicsit filozófikus, bájos meséje hamar világsiker aratott, egy csomó nyelvre lefordították, nálunk még népszerűbb is, is mint sok más helyen, köszönhetően Karinthy Frigyes zseniális magyarításának. A magyar olvasók által A Nagy Könyv játék élmezőnyébe is beválasztott mese szereplői Milne kisfiának plüss játékállatai, és Karinthy-féle elnevezésük is telitalálat. A Százholdas pagony is létezett, a Milnéék dél-angliai otthona melletti erdő az. A Micimackó latin fordítása is bravúros, természetesen magyar ember, Lénárd Sándor munkája, aki tréfából ültette át latinra, ám a fordítás olyan jól sikerült, hogy angol és német nyelvterületen latin tankönyvként használták.

 

A Micimackó sikerén maga Milne is csodálkozott, azt például sose hitte volna, hogy nemzeti kincsnek nyilvánítják azt a magnótekercset, amelyen saját maga olvassa fel fiának - Róbert Gidának - azt a fejezetet, amelyben "Micimackó és Malacka vadászni mennek, és kis híja, hogy menyétet nem fognak". Egyébként Róbert Gida, vagyis Christopher Robin, azaz Milne fia felnőtt emberként könyvet írt az apjáról, s abban közel sem tartotta jó szülőnek, egész életében nem tudott közel kerülni hozzá.

 

Milne szegény különben élete utolsó éveit súlyos betegen élte le, agyműtétje után már járni sem volt képes. De a Micimackó azóta is hódít, napjainkban is nagyon népszerű olvasmány. A Micimackót elemzik komolyan és tréfásan, szereplőiről pszichiátriai szakvélemény is készült. E szerint Micimackó kórosan mézfüggő szenvedélybeteg, aki mindent megtesz, hogy napi adagjához hozzájusson. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • A. A. Milne
  Micimackó
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 234
  ISBN: 9789631198423

 • Cikkszám
  112941
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés