Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Michelangelo (Irving Stone) - 30 éve hunyt el IRVING STONE

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 2 db
Michelangelo (Irving Stone) - 30 éve hunyt el IRVING STONE
 • Michelangelo (Irving Stone) - 30 éve hunyt el IRVING STONE
 • Michelangelo (Irving Stone) - 30 éve hunyt el IRVING STONE
 • Michelangelo (Irving Stone) - 30 éve hunyt el IRVING STONE
 • Michelangelo (Irving Stone) - 30 éve hunyt el IRVING STONE
 • Michelangelo (Irving Stone) - 30 éve hunyt el IRVING STONE
 • Michelangelo (Irving Stone) - 30 éve hunyt el IRVING STONE
 • Michelangelo (Irving Stone) - 30 éve hunyt el IRVING STONE
890 Ft

"Dávid csak egyedül állhat a talpazaton… Ha a véres fej nincs ott, Góliátnál nagyobb ellenségek legyőzésének diadalmas szimbóluma lehet… Az ő Dávidja nemcsak erős harcos, de az emberi szellem, a lélek és értelem gigásza is, nagyot mer az élet minden vonatkozásában…”

"Megvan hozzá az esze, akarata, belső ereje, hogy egy új világot teremtsen és betöltse azt az emberi szellem alkotásaival. Az ő Dávidja Apolló lesz, de több, mint az, Héraklész lesz és Ádám, de sokkal több azoknál – az ember legtökéletesebb megvalósulása lesz, aki egy értelemmel és emberséggel áthatott világban fejti ki a maga erőit…"

És megszületett az utolérhetetlen szépségű, erőt és értelmet sugárzó szobor, hogy Firenze és a reneszánsz szimbólumává válva, századokon át hirdesse egy izgalmas, véres küzdelmekben és hatalmas szellem: tettekben egyaránt bővelkedő kor eszményeinek s egy nagy alkotó teremtő erejének csodálatos találkozását. Stone hatalmas felkészültséggel, nagylélegzetű, sokrétű reneszánsz korképet festve kíséri végig Michelangelo eseményekben, szenvedésekben és sikerekben gazdag életútját. Szakemberek számára is sokat mondóan, rendkívüli gondossággal követi nyomon a nagy alkotások elkészülésének minden fontos állomását, kitérve a freskófestés, a márványfaragás és a márványbányászás megannyi izgalmas technikai kérdésére.

A legnagyszerűbb azonban Stone regényében az, ahogyan a nagy alkotások szellemi mondanivalójának megszületését, Michelangelónak a rendkívüli intellektuális feszültségű szoboróriások alkotójának, a gondolatok kifejezéséért és az azoknak legmegfelelőbb formai megoldásért vívott harcát eleveníti meg.

Elsősorban ezért lesz izgalmas olvasmány Stone könyve mindenkinek, aki szereti a művészetet és szeretné egyre értőbben csodálni a nagy alkotásokat.

 

2019. augusztus 26-án 30 éve hunyt el IRVING STONE amerikai író. Kiváló életrajzai révén ismert; ő írta a Van Gogh élete, a Michelangelo és a Matróz lóháton című könyvet - ez utóbbi Jack London életéről szól. Igen népszerű az Ellenség a házban című regénye is. Nagyon olvasott írónak számít, hiszen művei több mint ötven nyelven, harmincmilliónál több példányban jelentek meg. Sok könyve magyarul is olvasható. Például A görög kincs című életrajza Trója feltárójáról, Heinrich Schliemannról. Ez a könyve néhány éve különösen az érdeklődés középpontjába került, mert a benne foglaltak szolgáltatnak bizonyítékul a trójai kincs körül kialakult nemzetközi vitának. Schliemann a kincseket Törökországban találta, de sikerült átcsempésznie Görögországba, ahol elrejtette, majd a berlini múzeumnak ajándékozta. 1945 májusában azonban eltűnt, s csak pár éve derült ki, hogy az oroszok vitték el, és a moszkvai Puskin Múzeumban rejtették el. Még ma sem tudják azonban pontosan, hány darabból áll a híres kincs, mert semmilyen leírás nem készült róla. Irving Stone a fent említett könyvében 12 ezer darabról tett említést,  Irina Antonova, a Puskin Múzeum igazgatója csak 8750-ről. (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Irving Stone
  Michelangelo
  Kiadó: Gondolat
  Kiadás éve: 1967
  Oldalszám: 631

  Közepes állapotú antikvár könyv. A papírborító erősen szakadt, alatta a vászonborítás azonban érintetlen. A lapok megsárgultak, de nem gyűröttek, nem szakadtak.

 • Raktárkészlet
  2 db
  Cikkszám
  937753
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés