Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Mi micsoda - A repülés - 145 éve született LOUIS BLÉRIOT

-25%
ÚJ
Mi micsoda - A repülés - 145 éve született LOUIS BLÉRIOT
 • Mi micsoda - A repülés - 145 éve született LOUIS BLÉRIOT
 • Mi micsoda - A repülés - 145 éve született LOUIS BLÉRIOT
 • Mi micsoda - A repülés - 145 éve született LOUIS BLÉRIOT
3 200 Ft
Akció: 2 400 Ft
Kezdete: 2017.07.01   A készlet erejéig!

A repüléssel kezdetben csak vakmerő kalandorok próbálkoztak, de mára a hétköznapjaink részévé vált. Naponta több mint százezer repülőgép emelkedik a magasba. De hogyan működik a hajtómű? Mi történik a repülőtéren? Mi tartja a gépeket a levegőben? Mivel foglalkoznak a repülőtéri irányítók?

Tudj meg mindent a világ legnagyobb repülőgépeiről!

Szeretnél pilóta lenni? A könyvből az is kiderül, hogy mit kell ehhez tenned!

2017. július 1-jén 145 éve született LOUIS BLÉRIOT francia mérnök. Saját műhelyében békésen gyártogatta az acetilén fényszórókat, szabadidejében pedig azon törte a fejét, hogy megvalósítja az emberiség réges régi álmát, és repülni fog. Első, repülni is képes gépét éppen 100 esztendeje, 1907-ben építette meg, de nagy céljának megvalósítására csak tizenegyedik gépe lett alkalmas. Bízvást történelminek is nevezhető vállalkozására 1909. július 25-én került sor, amikor nyolc méter hosszú, egyfedeles, háromhengeres gépével átrepülte a Franciaországot és Angliát elválasztó La Manche-csatornát Calais és Dover között. A pilóta ünnepelt sztár lett, a korabeli sajtó nemes egyszerűséggel csak "a La Manche hőse"-ként emlegette, s úgy járta a világot, mint később Gagarin. De nemcsak számtalan meghívást, de számos megrendelést is kapott, s Blériot igazán nem tartozott az élhetetlen feltalálók közé, repüléseivel egy halom pénzt keresett, amellyel tulajdonképpen ő alapította a francia repülőgépipart. Egyébként hazánk földjéről is ő emelkedett elsőként a levegőbe. Még nem telt el három hónap a csatornarepülés óta, amikor Budapesten, az Üllői úti gyalogsági gyakorlótéren, körülbelül a mai Ecseri út és Pöttyös utca környékén gyülekeztek a népek a szenzációs eseményre. A rendőrségi jelentések szerint lehettek vagy háromszázezren a bámészok, akik szájtátva figyelték, ahogy Blériot gépével háromszor egymás után a levegőbe emelkedik. A lelkesedés nem ismert határokat, a nézők egy mai focimeccs közönségét meghazudtoló módon tomboltak örömükben, a vakmerő franciát ünneplők áttörték kordont, s a tömeget a rendőrségnek kellett szétoszlatnia. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Martin Kaluza
  Mi micsoda - A repülés
  Egy valóra vált álom
  Kiadó: Tessloff és Babilon
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 48
  ISBN: 9789632942858

 • Cikkszám
  792976
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés