Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Mesél a bécsi erdő - 120 éve hunyt el IFJABB JOHANN STRAUSS

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 3 db
Mesél a bécsi erdő - 120 éve hunyt el IFJABB JOHANN STRAUSS
 • Mesél a bécsi erdő - 120 éve hunyt el IFJABB JOHANN STRAUSS
 • Mesél a bécsi erdő - 120 éve hunyt el IFJABB JOHANN STRAUSS
 • Mesél a bécsi erdő - 120 éve hunyt el IFJABB JOHANN STRAUSS
 • Mesél a bécsi erdő - 120 éve hunyt el IFJABB JOHANN STRAUSS
570 Ft

A világhódító tánc – a keringő – története elválaszthatatlanul összefügg a Strauss család történetével. A „március előtti” Bécs korszakától kezdve a huszadik század elejéig ennek a muzsikus dinasztiának tagjai fejlesztették naggyá a keringőt; az ő művészi munkálkodásuk révén vált a népi eredetű, kezdetben vaskos tánc – az idősebb Johann Strauss, majd zseniális fia, az ifjabb Johann és annak testvérei, Josef és Eduard működése révén – egy teljes évszázad uralkodó ritmusává, a könnyűzene halhatatlan műfajává. Lázas sietséggel rohanó történet ez s egyben a romlás csíráit már magában hordozó régi monarchia fénykorának tükörképe. Mert a Strauss-muzsika végigkísérte ezt a korszakot, s máig sem veszítette el varázsát.

Gál György Sándor és Somogyi Vilmos történelmi dokumentumok alapján, színes képzelettel ötvözte regénnyé a Strauss család és a XIX. századi Bécs történetét.

2019. június 3-án 120 éve hunyt el IFJABB JOHANN STRAUSS osztrák zeneszerző, a "keringőkirály". Híres zenészcsalád sarja volt, tagjai teljesen uralták a korabeli Bécs zenei életét. A népes família minden tagja zenélt; komponált, vezényelt, hegedült, tele volt velük a császárváros. Pedig mai ünnepeltünk szintén nagyhírű muzsikus apja mindent elkövetett, hogy fiait távol tartsa a muzsikától, nem hogy nem képezte őket, de tudomást sem vett róluk. A kis muzsikuspalánta is az asztal alá bújva, titokban hallgatta apja zenekarának játékát, s az öreg akkor hallott először arról, hogy a fia koncertet ad, amikor gratuláltak neki az utcán. Hősünk azonban olyan tehetség volt, hogy semmi nem akadályozhatta meg sikereit, ő lett minden idők leghíresebb keringőszerzője, ő teremtette meg a táncoperettet, a Denevér vagy A cigánybáró című színpadi művei pedig ma is szívesen játszott darabok világszerte. De emlékét még a konyhaművészet is megőrizte, bár a nevét viselő omlett magyar embernek talán nem annyira kedvence, lévén a tojás alá nem kolbászt vagy szalonnát, hanem narancsot karikáznak. Strauss bohém zenét komponált, s ő maga is bohém ember volt. Botrányosak voltak például házasságai. Elsőnek egy hétgyerekes nőt vett feleségül, aki házasságkötése előtt szétosztotta gyerekeit a vér szerinti apák között, s úgy ment hozzá feleségül. Második felesége egy 18 éves énekesnő volt, 25 évvel fiatalabb nála. Harmadik feleségének ugyan kicsit idősebb asszonyt választott, hiszen Adele már 21 éves volt, igaz, zenészünk viszont 58. Nem véletlenül áradozott Brahms a náluk töltött estékről: "óh, azok a keringők. És az a pezsgő! És az az asszony!" (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Gál György Sándor – Somogyi Vilmos
  Mesél a bécsi erdő
  Kiadó: Zeneműkiadó
  Kiadás éve: 1978
  Oldalszám: 574
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9633301750

  jó állapotú antikvár könyv 3 különböző kiadásban

 • Raktárkészlet
  3 db
  Cikkszám
  626735
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés