Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Mesék amik teremnek - 100 éve hunyt el TÖMÖRKÉNY ISTVÁN

-25%
ÚJ
Mesék amik teremnek - 100 éve hunyt el TÖMÖRKÉNY ISTVÁN
 • Mesék amik teremnek - 100 éve hunyt el TÖMÖRKÉNY ISTVÁN
2 390 Ft
Akció: 1 793 Ft
Kezdete: 2017.04.23   A készlet erejéig!

A Herbárium Könyvek első kötete olyan, önállóan is megálló idézetek gyűjteménye, melyekből vadonatúj, rendhagyó összeállítás született, örömére mindenkinek, aki már ismeri Tömörkény István írásait, és "csalétek" azoknak, akik még nem: szándéka szerint készült mindazoknak, akik még éhesek az emberséges szavakra és a tiszta beszédre.

Szabó Mariann grafikus illusztrációival.

2017. április 24-én 100 éve hunyt el Szegeden TÖMÖRKÉNY ISTVÁN író, régész és etnográfus. Szegeden és Makón végezte tanulmányait, majd gyógyszerészként dolgozott, azután pedig katonáskodott. Később Szegeden volt a Szegedi Napló munkatársa, majd 1899-ben a Somogyi Könyvtárba került, 1904-től pedig a Városi Múzeum igazgatójaként tevékenykedett, s részt vett a Szeged környéki ásatásokban. Összegyűjtötte a szegedi népélet tárgyait, s néprajzi gyűjteménye igen gazdag és értékes anyaggá fejlődött. Jelentős néprajzi és archeológiai dolgozatokat írt, s több ezer tájszót gyűjtött össze. Cikkeit rendszeresen közölték a fővárosi lapok, így a Pesti Napló és a Pesti Hírlap. Tagja volt a Petőfi Társaságnak, élvezhette Mikszáth és Gárdonyi barátságát. Sok könyvet és elbeszélést írt, s ezek nem csak Magyarországon, de a határokon túl is népszerűek voltak, önálló kötete például még kínaiul is megjelent. Betyárlegendák című híres művében az alföldi szegénylegények és Rózsa Sándor kalandjait dolgozta fel. Ismert műve a Babarózsák, az Egyszerű emberek, a Homokos világ és a Jegenyék alatt, mely utóbbit Juhász Gyula Tömörkény "legtisztább elbeszélő művé"-nek tartotta. Barlanglakók című egyfelvonásosát nagy sikerrel mutatta be a Nemzeti Színház. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Tömörkény István
  Mesék amik teremnek
  Kiadó: Bodobács
  Kiadás éve: 2008
  Oldalszám: 123
  ISBN: 9789630659383

 • Cikkszám
  470248
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés