Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Memento vivere

-25%
ÚJ
Memento vivere
1 990 Ft
Akció: 1 493 Ft
Kezdete: 2020.03.06   A készlet erejéig!

Duška Vrhovac költészete többrétegű, sokjelentésű és minden értelemben hiteles. Témái és motívumai a valóságban gyökereznek, de gazdag belső világában és képzeletében is. Költői kifejezésmódja érthető, ám ugyanakkor meglepően összetett, provokatív és kifinomult. Verseiben egyaránt jelen van a remény, az ellenállás és a mélységes humanizmus, amely az olvasót a magasabb szintű értelem, az élet és a létezés igazi értékeinek keresésére buzdítja. Duąka Vrhovac egyedi lírai stílusában, őszintén és teljes elhivatottsággal írja verseit, melyekben a természettel, bolygónk és a világmindenség minden lényével együttérezve köt össze kultúrákat és tájakat, s közben származásához és saját kultúrájához is hű marad.

DUSKA VRHOVAC költő, író, független újságíró és műfordító 1947. március 24-én született Banja Luka városban, a mai boszniai Szerb Köztársaságban. A belgrádi Filológiai Egyetem Világirodalom és Irodalomelmélet Karán szerzett oklevelet. Nyomtatott és elektronikus médiákban dolgozott, és az ország legjelentősebb lapjaival működött együtt. Sokáig dolgozott a Szerbiai Rádió és Televízióban mint műsorszerző, szerkesztő és műsorvezető.

Egyike a legjelentősebb kortárs szerbiai költőknek. 25 verseskötete jelent meg, verseit eddig több mint 20 nyelvre fordították. Számos hazai és nemzetközi költői fesztiválon és irodalmi találkozón vett részt. Életművéért, jelentős irodalmi munkásságáért és a nemzetek közötti kulturális közeledés elősegítéséért számos szerbiai és nemzetközi irodalmi díjban és elismerésben részesült.

Duška Vrhovac tagja a Szerb Irodalmi Társaságnak, az International Federation of Journalists-nak és a Szerb Újságírók Egyesületének. A Világ költőinek (Movimiento Poetas del Mundo) nagykövete Szerbiában, európai szinten pedig ennek az irodalmi szervezetnek az alelnöke. Belgrádban él.

Izgalmas kortárs szerb, de egyben nagyon is egyetemes költészet Kovács Jolánka kitűnő fordításában, az AB ART Kiadó új, Fábián István által tervezett igényes világirodalmi sorozatában.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is = Balkán és könyvek

És csatlakozzon FB-csoportunkhoz = Mediterráneum és a Balkán - a mi szemünkkel

 • Duška Vrhovac
  Memento vivere
  Kiadó: AB ART
  Kiadás éve: 2020
  Oldalszám: 64
  ISBN: 9786156033086

 • Cikkszám
  194335
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés