Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Mélység és magasság - 100 éve hunyt el ADY ENDRE

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Mélység és magasság - 100 éve hunyt el ADY ENDRE
 • Mélység és magasság - 100 éve hunyt el ADY ENDRE
 • Mélység és magasság - 100 éve hunyt el ADY ENDRE
 • Mélység és magasság - 100 éve hunyt el ADY ENDRE
1 390 Ft

A kötet kendőzetlenül mutatja be Adyt, a zsenit, a büszke férfit és az esendő embert, az önpusztító életű szerelmes költőt, a paraszt-Apollót, korának sztárpoétáját, akiért tizenévesek és polgárasszonyok rajongtak.

A tanulók, az irodalmat szeretők haszonnal forgathatják a könyvet, s ismerhetik meg Adyt, a költőt, a novellistát és publicistát, a polgári radikalizmus kiemelkedő személyiségét, a mély érzésű, nemzetét féltő gondolkodót, az utánozhatatlan és megismételhetetlen életművű klasszikust.

2019. január 27-én 100 éve hunyt el ADY ENDRE költő. Születésekor szülei nemigen bíztak benne, hogy megmarad, olyan csenevész csecsemő volt, de hálistennek megmaradt, s ő lett a család szemefénye, szegény édesanyja, a drága "ides" annyira elkényeztette, hogy ritka akaratos gyerek vált belőle. Pajtásai nem is akartak játszani vele, mert mindig hisztizett, ha nem az ő vágyai szerint folyt a játék, a fiúk sokszor ki is küldték a labdatérről. "Különösen csúnya, vézna, nagy szemű, feketésen sápadt fiú voltam, aki lelke mélyén azt kívánta, hogy vele foglalkozzék mindenki" - emlékezett később, és ez a vágy egész életében elkísérte. Jórészt ezért is járta később oly rendületlenül a pesti éjszakát, amelynek ő volt az egyik főszereplője. Krúdy Gyula ízes könyvecskében számolt be közös kalandozásaikról, s a történetekből sok érdekes adalék tudható meg a nagy költő életéről. Például az, hogy bár sohasem volt pénze, Léda tanácsára mégsem mutatkozott pénz nélkül, amilyen könnyelmű, bohém viszony fűzte az élet majd minden komoly dolgához, olyan józanul osztotta be minden fillérjét, tudta ugyanis, hogy pénz nélkül még ő sem duhajkodhat a pesti éjszakában. Krúdy szerint különben nem is ivott annyit, mint elterjedt róla, sokszor ugyanis csak megjátszotta részegségét, hogy "annál szabadabban beszélhessen ellenségeiről, vetélytársairól, meg nem értőiről". Mert így nem haragudtak rá annyira, és ő szerette volna, ha szerették volna. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Százdi Antal
  Mélység és magasság
  Kiadó: Petit Real
  Kiadás éve: 1999
  Oldalszám: 312
  ISBN: 9638582790

  Jó állapotú antikvár könyv. A belső címlapon ajándékozási bejegyzés.

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  889271
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés