Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Mátyás és a Hunyadiak - 560 éve hunyt el HUNYADI LÁSZLÓ

-20%
ÚJ
Mátyás és a Hunyadiak - 560 éve hunyt el HUNYADI LÁSZLÓ
 • Mátyás és a Hunyadiak - 560 éve hunyt el HUNYADI LÁSZLÓ
 • Mátyás és a Hunyadiak - 560 éve hunyt el HUNYADI LÁSZLÓ
 • Mátyás és a Hunyadiak - 560 éve hunyt el HUNYADI LÁSZLÓ
1 990 Ft
Akció: 1 592 Ft
Kezdete: 2017.03.15   A készlet erejéig!

Honnan származik a legendás Hunyadi-család? Miért szól a dél harangszó? Ki adott ki először nyomtatott könyvet Magyarországon? Igaz-e, hogy Drakula Mátyás seregében szolgált? Hogy vette be Bécs várát egy nagyra törő Hunyadi? Miről kapta nevét a rettegett fekete sereg? Kik voltak a szpáhik és a janicsárok? Hogyan járt túl Hunyadi János a nyakas keresztesek eszén? Hol őrizték Mátyás díszes corvináit? Hogyan alakíttatta át Mátyás és Beatrix a budai palotát?
Kíváncsi vagy a válaszokra?

Akkor utazzunk együtt a Hunyadiak izgalmas világában! 100 állomáson 100 kalandban lehet részed!

S miközben feltárul előtted Mátyás király és a Hunyadi-család fordulatos története, a kvízkérdésekkel tesztelheted tudásodat, és kézügyességed is próbára teheted, ha megvalósítod a feladatokat.

2017. március 16-án 560 éve hunyt el HUNYADI LÁSZLÓ politikus. A törökverő Hunyadi János és Szilágyi Erzsébet fia volt, s jelentős szerepet játszott kora zűrzavaros közéletében. Előkelő származása révén - és fiatal kora miatt - főként a családi kapcsolatok erősítésében számoltak vele, több menyasszonya volt, előbb Cillei Ulrik, majd Garai László lányát kellett volna elvennie, ám a magasb érdekek végül mindig közbeszóltak. Cillei később merényletet is megkísérelt ellene, amelyet csak páratlan szerencsével élt túl. Végül a gyenge V. László király engedett a Hunyadiak ellenfeleinek, s Lászlót hűtlenség címén kivégeztette. Lefejezésére a budai Várban lévő Szent György téren került sor, szokatlan körülmények között. Hunyadi ugyanis bátran viselte sorsát, a hóhér sokkal jobban izgult nála, háromszor is lesújtott pallosával, ám Hunyadi nem halt meg, vérző fejjel is felállt a tőke mellől, s azt hívén, hogy a szabályok szerint, mint a kivégzés túlélője szabadon távozhat, elindult ki a térről. A hóhér azonban a hatalomtól való félelmében hamar utolérte, és végül mégiscsak lekaszabolta. Hunyadi alakja azóta is foglalkoztatja az írókat és a képzőművészeket, emlékét számos csodás műalkotás őrzi; Bessenyei György tragédiát, Petőfi Sándor költeményt, Arany János balladát, Vörösmarty Mihály drámát, Erkel Ferenc operát írt róla, Madarász Viktor és Benczúr Gyula pedig képet festett tragikus sorsáról. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Dr. Mattenheim Gréta
  Mátyás és a Hunyadiak
  100 állomás-100 kaland
  Kiadó: Lilliput
  Kiadás éve: 2005
  Oldalszám: 48
  ISBN: 9789639619050

 • Cikkszám
  729381
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés