Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Matematika (Obádovics) - 115 éve született NEUMANN JÁNOS

-15%
ÚJ
Matematika (Obádovics) - 115 éve született NEUMANN JÁNOS
 • Matematika (Obádovics) - 115 éve született NEUMANN JÁNOS
 • Matematika (Obádovics) - 115 éve született NEUMANN JÁNOS
 • Matematika (Obádovics) - 115 éve született NEUMANN JÁNOS
 • Matematika (Obádovics) - 115 éve született NEUMANN JÁNOS
5 995 Ft
Akció: 5 096 Ft
Kezdete: 2018.12.25   A készlet erejéig!

Talán már senkinek nem kell bemutatni Obádovics J. Gyula Matematika című könyvét, amely eddig tizenkilenc kiadást élt meg, és vált sokak segítőtársává a matematika csodálatos világában. Az időközben teljes körűen átdolgozott összefoglaló kézikönyv használhatóságát az eddig eladott több mint 500 000 példány, valamint külföldi kiadásai bizonyítják. Az Obádovics-matematika az évek során naponta használatos közkedvelt kézikönyvvé vált.


A könyv átfogó jellegét mutatja, hogy az általános iskolai tananyagtól indulva teljes egészében tartalmazza a középiskolai ismereteket, és bevezetést nyújt az egyetemi és főiskolai felsőbb matematikába is. Az egyes fejezeteken belüli definíciók és tételek megértését minden esetben jól kiválasztott, részletesen kidolgozott példaanyag és gondosan rajzolt ábrák segítik. Az Obádovics-matematika eredményes segítőtársa lehet a matematikával bármilyen szinten foglalkozó diáknak és felnőttnek egyaránt, különösen az érettségire, felvételire készülőknek és a már felvételt nyert egyetemi vagy főiskolai hallgatóknak.

2018. december 28-án 115 éve született Budapesten NEUMANN JÁNOS matematikus. Kiváló tudós matematikus volt, tudósgenerációk egész sorát nevelte fel. Fontos szerepet játszott az elektronikus számítógépek kifejlesztésében, hiszen annak alapvető tételei - a kettes számrendszer alkalmazása, a memória kérdése, a programtárolás és az utasításrendszer - mind tőle származnak. A Princeton Egyetemen dolgozott, egyik amerikai munkatársa így összegezte munkásságát: "Szilárd meggyőződésem szerint Neumann-nak a számítógép kifejlesztésében vállalt része minőségileg lényegibb, mélyebb és nagyobb hatású volt bárki másénál. Neumann nemcsak alapvető jelentőségű eredményeket ért el, hanem ezeket összefüggő egésszé tudta integrálni". Zseniális tudós volt, egy vacsorázó társaságban például valaki komoly matematikai problémáról tett említést, mire kért egy szalvétát, és két falat között felskiccelte a megoldást. Kevesen tudják róla, hogy az egész világon szakmai tekintélynek számító Neumann szenvedélyes viccmesélő és -gyűjtő volt. Viccek ezreit tárolta - számítógép híján - hatalmas kartoték-rendszerben, témák szerint csoportosítva, külön gyűjtve az Arisztid- vagy a Móricka-vicceket. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Obádovics J. Gyula
  Matematika
  Középiskolai tanulók, főiskolai és egyetemi hallgatók,valamint műszaki és gazdasági szakemberek számára
  Kiadó: Scolar
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 840
  ISBN: 9789632446738

 • Cikkszám
  621495
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés