Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Máté Péter - 70 éve született MÁTÉ PÉTER

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Máté Péter - 70 éve született MÁTÉ PÉTER
 • Máté Péter - 70 éve született MÁTÉ PÉTER
 • Máté Péter - 70 éve született MÁTÉ PÉTER
 • Máté Péter - 70 éve született MÁTÉ PÉTER
5 900 Ft

Több mint húsz évvel azután, hogy elment közülünk, megfogant az ötlet, hogy kell egy könyv. Nem pontosan családregény ez, hanem egyfajta emlékkönyv, amelyben fényképek és a Péter családi hátterével kapcsolatos dokumentumok adják az alaphangot. Azért persze ezt sem lehet teljesen „zene nélkül”.

2017. február 4-én 70 éve született MÁTÉ PÉTER énekes, zeneszerző. Még húszéves sem volt, amikor először lépett közönség elé a Budai Ifjúsági Parkban, s huszonhat évesen első díjat nyert a Made in Hungary vetélkedőn Hull az elsárgult levél című dalával, amelyet ma is ismer mindenki. Aztán Zalatnay Cinivel alkotott kitűnő duettet az Azt súgta a szél című dal során, első lemezére mégis - ki tudja miért - tíz évet kellett várnia, de 1976-ra azért az is megjelent Éjszakák és nappalok címmel. A könnyűzene bizonyos értelemben háládatlan műfaj, mert az alkotók jólsikerült számaikkal nagy sikereket arathatnak ugyan, de a népszerűség hamar a múltté lehet, hisz a közönség újabb és újabb dalokra, slágerekre vágyik. Ritka az olyan dal, amely évek, évtizedek múltán is szinte változatlanul közkedvelt, egyszóval egy könnyűzenésznek nehéz maradandót alkotni. Máté Péternek azonban sikerült, sok szerzeménye lett örökzöld, és érdekes, hogy a rockzenére hangolódott fiatalok is elfogadták érzelmes dalait, különösen népszerű volt az Azért vannak a jóbarátok és a Neoton-féle Kell hogy várj. Külön fejezet illeti meg életművében Elmegyek című számát, amely azon kevés magyar dalok közé tartozik, amely valódi világslágerré vált, először Sylvie Vartan előadásában Nicolas címmel lett népszerű francia nyelvterületen, majd meghódította az egész világot - japánul éppúgy énekelték mint portugálul. Ö lehetett volna az első magyar könnyűzenész, aki igazi nemzetközi sztárrá válik, s ezt képességeinek ismeretében már életében is tudtuk róla. Ezért is volt különösen fájdalmas a hír, hogy 1984-ben 37 éves korában távozott közülünk. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Máté Pál
  Máté Péter
  Kiadó: Mima
  Kiadás éve: 2007
  Oldalszám: 146
  ISBN: 9789638721921

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  215373
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés