Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Máté Péter - 35 éve hunyt el MÁTÉ PÉTER

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Máté Péter - 35 éve hunyt el MÁTÉ PÉTER
 • Máté Péter - 35 éve hunyt el MÁTÉ PÉTER
 • Máté Péter - 35 éve hunyt el MÁTÉ PÉTER
 • Máté Péter - 35 éve hunyt el MÁTÉ PÉTER
5 900 Ft

Több mint húsz évvel azután, hogy elment közülünk, megfogant az ötlet, hogy kell egy könyv. Nem pontosan családregény ez, hanem egyfajta emlékkönyv, amelyben fényképek és a Péter családi hátterével kapcsolatos dokumentumok adják az alaphangot. Azért persze ezt sem lehet teljesen „zene nélkül”.

2019. szeptember 9-én 35 éve hunyt el MÁTÉ PÉTER énekes, zeneszerző. Nagy titkok tudója volt, szegény özvegye máig nem tudja megérteni, hogyan ehette kedvenc paprikás csirkéjét túrós csuszával. De sírba vitte tehetségének titkát is, azt, miként létezik, hogy halála után három és fél évtizeddel is népszerűek a dalai. Pedig mindössze 37 évet engedélyezett neki a sors, rövidke pályafutása alatt másfélszáz dalt szerzett, s bár egy könnyűzenésznek nehéz maradandót alkotni, neki sikerült. Sok szerzeménye lett örökzöld, ma is ismerős mindenkinek - még a fiatalabb nemzedékeknek is - például a Hull az elsárgult levél, az Azért vannak a jóbarátok vagy a Kell hogy várj. És neki köszönhető a magyar könnyűzene legnagyobb nemzetközi sikere, a saját maga által előadott Elmegyek a világ minden táján sláger lett. Először Sylvie Vartan előadásában Nicolas címmel lett népszerű francia nyelvterületen, de japánul éppúgy énekelték mint portugálul. Pedig kirítt kicsit a beatkorszak lobogó sörényű könnyűzenei sztárjai közül, hatalmas szemüvegében énekelte visszafogott stílusú, halk, érzelmes dalait. Talán kevesen tudják, hogy több színpadi kísérőzenét komponált, és S. Nagy Istvánnal közösen rockmusicalt írt Krízis címmel. Bár az ő pályafutásában nem volt krízis, magánemberként a két végén égette a gyertyát. Napi tíz kávét ivott, elszívott két doboz cigit, és az alkoholt sem vetette meg. Elmegyek című dalának egyik sora így szól: "vasárnap volt, amikor elhagytál", s egy vasárnapi napon vitte el a végzetes szívroham. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Máté Pál
  Máté Péter
  Kiadó: Mima
  Kiadás éve: 2007
  Oldalszám: 146
  ISBN: 9789638721921

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  359299
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés