Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Mata Hari (Anne Bragance) - 100 éve hunyt el MATA HARI

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
Mata Hari (Anne Bragance) - 100 éve hunyt el MATA HARI
 • Mata Hari (Anne Bragance) - 100 éve hunyt el MATA HARI
 • Mata Hari (Anne Bragance) - 100 éve hunyt el MATA HARI
 • Mata Hari (Anne Bragance) - 100 éve hunyt el MATA HARI
790 Ft
Nincs raktáron

Ki volt Mata Hari?
A kigyótestű keleti művésznő, aki még táncolni is csak otthon, a tükör előtt tanult?
A szemfényvesztés mestere, aki padlásszobájából palotákba vágyott?
A céltudatos csalafinta, aki ujja köré csavarta az elkényeztetett arisztokráciát?
A titokzatos kémnő, akit veszélyes utakra sodortak álmai?
Az ártatlan halálraitélt, aki még életében megteremtette saját legendáját?

Anne Bragance gyermekkorától a haláláig követi a különös asszony kalandos életét. A kámtáncosnő meglepő életútjának pszichológiai hátterére is rávilágitó regényben a szerző minden ponton tiszteletben tartotta a valóságot, ám tanúságot tett kivételes regényirói tehetségéről is. A könyv hosszú ideig a bestsellerlisták élén állt.

2017. október 15-én 100 éve hunyt el MATA HARI holland táncosnő. Rejtélyes asszony volt, s a titkok létrejöttét ő maga segítette. Valójában Margharethe-Gertruida Zelle néven egy holland kisvárosban látta meg a napvilágot, de ő maga azt terjesztette, hogy az indiaiak egyik szent városában született, és az apja egy rádzsa volt. Az apja igazából kereskedő volt, aki anyja halála után kolostorba küldte lányát. Mata Hari később részletesen mesélgette, hogy a szerelem főpapjaként miként áldozta fel szűzi szemérmét Siva isten oltárán, a valóság azonban sokkal prózaibb; a zárdából válaszolt egy újságban megjelent házassági hirdetésre, s a férfi el is vette feleségül. Ám nem éltek jól, s mikor férje teljesen tönkrement, maga kényszerítette feleségét, hogy testét áruba bocsássa. Mi tagadás, a menyecskének megtetszett a dolog, s mikor férje lelépett, nem sok választása maradt, hogy eltartsa magát és gyermekét; felvette a Mata Hari nevet és sztriptíztáncosnő lett. Akárhol lépett fel, azonnal meghódította a közönséget, hódolóinak népes csapatából pedig jó érzékkel választotta ki a leggazdagabb férfiakat, akik kegyeit elnyerhették. Szeretői elhalmozták minden földi jóval, nem csoda, hogy keleti mesevilágban érezte magát. Hogy miként keveredett bele a később végzetessé vált kémhistóriába, az külön történet - most legyen elég annyi, hogy az izgalmakat igencsak kedvelő Mata Hari jócskán eltúlozta szerepét. Izgalmasnak tartotta a dolgot, s meg sem gondolta, hogy lódítása az életébe kerülhet. A franciák azonban perbe fogták, és halálra ítélték. Méltósággal viselte a sorsát, bátran állt a kivégzőosztag elé, a szemét sem engedte bekötni. Majdnem elkerülte a halált, a pár lépésről tüzelt tizenkéttagú kivégzőosztag sortüzéből mindössze egyetlen golyó érte. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Anne Bragance
  Mata Hari
  Kiadó: Geopen
  Kiadás éve: 1998
  Oldalszám: 284
  ISBN: 9639093033

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  576322
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés