Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Marilyn Monroe - A rivaldafény árnyékában

-30%
ÚJ
Marilyn Monroe - A rivaldafény árnyékában
 • Marilyn Monroe - A rivaldafény árnyékában
5 999 Ft
Akció: 4 199 Ft
Kezdete: 2022.08.04   A készlet erejéig!

Marilyn Monroe. Szépsége még mindig megigéz, szerelmi élete továbbra is lenyűgöz. Charles Casillo több év hosszas kutatómunkája és tucatnyi új interjú révén korábban sosem látott részletgazdagságban tárja elénk a hús-vér embert, a bámulatosan összetett személyiséget, a varázslatos és őrjítő, ám egyszersmind súlyosan sérült tehetséget. A könyvből megismerhetjük a díva zaklatott gyermekkorát, a sikerért folytatott állhatatos küzdelmét, a hírnév szédítő forgatagát, és egyben fény derül súlyos, kezeletlen személyiségzavarára is. Casillo külön figyelmet szentel Marilyn Monroe utolsó éveinek, valamint újabb részletekkel szolgál a két Kennedy fiúval folytatott viszonyáról és élete utolsó, rejtélyes napjáról.

 • Charles Casillo
  Marilyn Monroe - A rivaldafény árnyékában
  Kiadó: Alexandra
  Kiadás éve: 2019
  Oldalszám: 416
  ISBN: 9789634474739

 • Cikkszám
  628553
  Státusz
  ÚJ    
 • 2022. augusztus 5-én 60 éve hunyt el MARILYN MONROE amerikai színésznő

  Legendák övezte filmcsillag volt, halála után hat évtizeddel élete Hollywood legnépszerűbb mítosza. Filmes karrierjét nagyon jól ismerjük, magánélete, s különösen halála azonban igencsak rejtélyes. Gyermekkoráról is keveset tudunk, pedig rendkívül érdekes.

  A kis Norma Jean Mortenson egy ideggyenge asszony törvénytelen gyermeke volt, s már egészen kis korában megismerte az élet árnyoldalát. Kétéves korában egy őrült majdnem megfojtotta egy vánkossal, hatévesen megerőszakolták, sokáig élt árvaházban, s árvaházi egyenruháját annyira szégyellte, hogy egyszer meztelenre vetkőzött a templomban. A meztelenség ettől fogva egész életét meghatározta, s mivel már kora serdülőként fejlett idomokkal áldotta - vagy verte - meg a sors, hamar felfedezte nőiességét. Egyszer aztán feszes kölcsönpulóverben ment iskolába, s amint később visszaemlékezett: "Amikor beléptem az osztályba, a fiúk hirtelen üvölteni, nyávogni kezdtek, le-föl ugráltak. Életemben először történt, hogy környezetem felfigyelt rám."

  A magányos kis vadóc nagyon vágyott a figyelemre, s mivel ezt csodaszép testével érte el, ezt használta fel céljai elérésére. Még tizenéves volt, amikor meztelen modellt állt egy falinaptárhoz, ezt látták meg a filmesek, akiktől első szerepeit kapta. Csakhamar Amerika legnépszerűbb sztárja lett, a társadalom minden rétege istenítette, művészek, sportolók, politikusok omoltak a lábai elé, s ma is ő a világ legismertebb színésznője.

  Pedig művészi kvalitásait pályája csúcsán sem becsülték sokra, amint egy hollywoodi fontos ember megjegyezte: "Két dolgot csinál remekül: ahogyan jár és ahogy megáll. Meg aztán jó érzékkel mindig a méreténél vagy két számmal kisebb ruhákat vesz magára." (Kalendárium Press)

Webáruház készítés