Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Maria Montessori I-II. DVD - 65 éve hunyt el MARIA MONTESSORI

-25%
ÚJ
Maria Montessori I-II. DVD - 65 éve hunyt el MARIA MONTESSORI
 • Maria Montessori I-II. DVD - 65 éve hunyt el MARIA MONTESSORI
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft
Kezdete: 2017.05.04   A készlet erejéig!

A világhírű pedagógusról és oktatási módszerének elterjedéséről készült kétrészes játékfilmben elénk tárul Maria Montessori igaz élettörténete, valamint bepillanthatunk kevéssé ismert magánéletébe is. A három alkalommal is Nobel-díjra jelölt asszony egy új, gyermekközpontú oktatási módszert dolgozott ki. A gyermekek iránt elkötelezett, mindenre elszánt, odaadó és önfeláldozó hozzáállásának köszönhetően jöhetett létre az a rendszer, amely nagy hangsúlyt helyez egymás elfogadására és segítésére, a kreativitásra, valamint a gyermekek igényeinek szem előtt tartására. Mária első intézményét a XX. század elején Rómában hozta létre. Napjainkban a Montessori-módszert egyre több ország oktatási rendszerében alkalmazzák, már több mint 8000 Montessori-iskola működik szerte a világon.

2017. május 6-án 65 éve hunyt el MARIA MONTESSORI olasz pedagógus. Egy lecsúszott nemesi család sarja volt, és sokáig nem tudta, mihez kezdjen magával. Előbb mérnök akart lenni, majd tanulmányait abbahagyva orvosnak tanult, ami akkoriban valódi szenzációnak számított, diplomájával beírta nevét az itáliai tudománytörténetbe is, amennyiben ő volt az első női orvos Olaszországban. Kezdetben gyógypedagógus volt, a gyermeknevelés általános kérdéseivel egy tragikus gyilkosság után kezdett el foglalkozni. Történt pedig, hogy egy őrült anarchista meggyilkolta Erzsébet magyar királynét - a nálunk különösen népszerű Sissit -, s merénylője rövid időn belül már a harmadik olasz ember volt, aki hasonló gyilkosságot követett el. Ez alaposan felbolygatta az olasz társadalmat, a kongresszus tagjai is megvitatták a dolgot, s úgy találták, a baj oka az erkölcsi nevelés hiányosságaiban keresendő. De ők még egyszerűnek gondolták a probléma megoldását, nosza elrendelték, hogy az "abnormális" gyereket ezentúl különválasztva neveljék a "normálisoktól", a fogyatékosok intézményes oktatását pedig az orvosi kar egyetlen női tagjára, Montessorira bízták. Aki idővel a sérült gyerekeknek kifejlesztett egy öntevékenységükre építő módszert, amelyet bevezetett az úgymond ép értelmű gyerekek között is. Első ilyen szellemű kisdednevelő intézete 1907-ben nyílt meg Rómában. A Montessori-módszer hamar elterjedt egész Európában, 1912-ben már Budapesten is oktattak annak alapján. Egyedül maguk az olaszok idegenkedtek tőle, a csalódott pedagógus egészen Spanyolországig futott hálátlan honfitársai elől, míg végre az olaszok is elismerték eredményeit, és parlamenti határozatban hívták haza. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Maria Montessori I-II. DVD
  Duplalemezes változat
  Kiadó: Etalon Film Kiadó
  Kiadás éve: 2011
  Rendező: Gianluca Maria Tavarelli
  Főszereplők: Paola Cortellesi, Massimo Poggio, Gian Marco Tognazzi, Alberto Maria Merli
  Gyártási év: 2007
  Hossza: 91 + 96 perc
  Hang: magyar, olasz
  Felirat: magyar
  Extrák:Magyar nyelvű interaktív menü, közvetlen jelenetválasztás, filmelőzetesek

 • Cikkszám
  114967
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés