Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Marco Polo nyomában - 75 éve hunyt el STEIN AURÉL

-25%
ÚJ
Marco Polo nyomában - 75 éve hunyt el STEIN AURÉL
 • Marco Polo nyomában - 75 éve hunyt el STEIN AURÉL
 • Marco Polo nyomában - 75 éve hunyt el STEIN AURÉL
 • Marco Polo nyomában - 75 éve hunyt el STEIN AURÉL
 • Marco Polo nyomában - 75 éve hunyt el STEIN AURÉL
 • Marco Polo nyomában - 75 éve hunyt el STEIN AURÉL
3 600 Ft
Akció: 2 700 Ft
Kezdete: 2018.10.25   A készlet erejéig!

Az 1943-ban elhunyt világhírű Kelet-kutató és régész, Stein Aurél kabuli sírja az orientalisták zarándokhelye - "csak" hazájában volt mostoha sorsú szerző hosszú évtizedekig. A Palatinus Kiadó 2007-ben - Felföldi Szabolcs, szegedi régész-történész gondozásában – elkezdte az adósság törlesztését, sorban jelentetve meg a nagy tudós kalandra hívó munkáit. Elsőként a Homokba temetett városok (2007) látott napvilágot, majd a Romvárosok Ázsia sivatagjaiban (2008), harmadikként közös kötetben az Indiából Kínába. Harmadik utam Belső-Ázsiába és a Nagy Sándor nyomában Indiába (2010), negyedikként az Ősi ösvényeken Ázsiában (2012). Az életműkiadás 2013-ban ötödik, záró kötetéhez érkezett, amelyben Stein rövidebb magyar nyelvű írásai jelennek meg - egybegyűjtve most először.

A kötetcím ötletét maga Stein Aurél sugallta. Egyhelyütt így ír: "Azon följegyzések közt, amelyek fönnmaradtak a messze Cathayba igyekvő nyugati küldöttségek, kereskedők és utazók leírásaiból, a részletek pontosságában, emberi érdekességében messze kimagaslik Marco Polo, a legnagyobb középkori utazó halhatatlan munkája. Felbecsülhetetlen ez a munka a geográfus számára. Jó szerencsém úgy akarta, hogy expedíciómon nyomon követhettem a nagy velencei utazót…" Érdemes e két becses úriembert, a kalandvágyó velencei kalmárt és a nyomába szegődő elszánt magyar tudóst végigkísérni e kötet lapjain.

2018. október 26-án 75 éve hunyt el STEIN AURÉL régész, történész, híres Ázsia-kutató. Brit szolgálatban lett világhírű tudós, hagyatékának jelentős részét a British Museum őrzi, ezért aztán az angolok is honfitársukként ápolják emlékét. A fiatal és lelkes utazó huszonöt éves korában került ki álmai országába, Indiába, de akkor már olyan jól tudott szanszkritül, hogy a lahorei egyetemen ő tanította a szanszkrit nyelvet. Szabadidejében beutazta egész Belső-Ázsiát, s útjainak eredményességéről rendkívül gazdag tudományos anyag tanúskodik. A művészettörténeti kutatás szempontjából is számos nagy jelentőségű leletet fedezett fel, például a híres tunhuangi barlangtemplomot és könyvtárat. Élete utolsó percéig dolgozott, már elmúlt nyolcvan, amikor még Kabulban kutatta a Kelet titkait, a halála előtti napon levelében még azt írta; "teljesen fitt vagyok" - majd másnap meghalt. Saját, páratlanul értékes, kétezer kötetes könyvtárát egyébként a Magyar Tudományos Akadémiára hagyta. "Elég szerény gyűjtemény ez" - írta a végrendeletében, talán ezért is gondoskodott róla, hogy a könyvek minden költség nélkül jussanak el szülővárosába. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Stein Aurél
  Marco Polo nyomában
  Kiadó: Új Palatinus
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 363
  ISBN: 9789632741437

 • Cikkszám
  415036
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés