Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Marco Polo nyomában - 695 éve hunyt el MARCO POLO

-25%
ÚJ
Marco Polo nyomában - 695 éve hunyt el MARCO POLO
 • Marco Polo nyomában - 695 éve hunyt el MARCO POLO
 • Marco Polo nyomában - 695 éve hunyt el MARCO POLO
 • Marco Polo nyomában - 695 éve hunyt el MARCO POLO
 • Marco Polo nyomában - 695 éve hunyt el MARCO POLO
3 600 Ft
Akció: 2 700 Ft
Kezdete: 2019.01.06   A készlet erejéig!

Az 1943-ban elhunyt világhírű Kelet-kutató és régész, Stein Aurél – kabuli sírja az orientalisták zarándokhelye – „csak” szülőhazájában volt mostoha sorsú szerző hosszú évtizedekig. A Palatinus Kiadó 2007-ben – Felföldi Szabolcs, szegedi régész–történész gondozásában – elkezdte az adósság törlesztését, sorban jelentetve meg a nagy tudós kalandra hívó munkáit. Elsőként a Homokba temetett városok (2007) látott napvilágot, majd a Romvárosok Ázsia sivatagjaiban (2008), harmadikként közös kötetben az Indiából Kínába. Harmadik utam Belső-Ázsiába és a Nagy Sándor nyomában Indiába (2010), negyedikként az Ősi ösvényeken Ázsiában (2012). Az életműkiadás most ötödik, záró kötetéhez érkezett, amelyben Stein – nem kevésbé érdekes – rövidebb magyar nyelvű írásai jelennek meg; egybegyűjtve most először.

A kötetcím ötletét maga Stein Aurél sugallta. Egy helyütt így ír: „Azon följegyzések közt, amelyek fönnmaradtak a messze Cathayba igyekvő nyugati küldöttségek, kereskedők és utazók leírásaiból, a részletek pontosságában, emberi érdekességében messze kimagaslik Marco Polo, a legnagyobb középkori utazó halhatatlan munkája. Felbecsülhetetlen ez a munka a geográfus számára. Jó szerencsém úgy akarta, hogy expedíciómon nyomon követhettem a nagy velencei utazót…” Érdemes e két becses úriembert, a kalandvágyó velencei kalmárt és a nyomába szegődő elszánt magyar tudóst végigkísérni hát e kötet lapjain.

2019. január 8-án 695 éve hunyt el MARCO POLO olasz utazó. Az élete rendkívül rejtélyes, a dalmátok esküvel fogadják, hogy Korcula szülötte, de aki járt arrafelé, az tudja, hogy erre nem sokat adni. Jellemző, hogy szülőházát mintegy 100 millió forintért rátukmálták egy hollandra, pedig az épület bizonyíthatóan kétszáz évvel a legendás utazó után épült. Az viszont bizonyos, hogy Marco Velencéből indult el híres útjára kereskedő apjával és nagybátyjával, s olyan jó benyomást tett a mongolok uralkodójára, hogy szolgálatába fogadta. Közel két és fél évtizedig élt a nagy kán udvarában, mikor végre hazatértek, még rokonaik sem akarták megismerni őket. Hogy úti élményeit mi is ismerhetjük, annak köszönhető, hogy egy velencei hadi vállalkozás résztvevőjeként a genovaiak elfogták, és börtönében diktálta le kalandjait. Amelyek jó részét bízvást lehet hihetetlennek minősíteni, találkozott például olyan kínai törzzsel, amelynek tagjai anyaszült meztelenül jártak, s azon is elámult a derék velencei, ahogyan Kublaj kán számára kiválogatták a birodalom legszebb lányait, az uralkodó ugyanis több százat fogyasztott belőlük évente. Kulturált európai lévén azon is nagyon csodálkozott, hogy a Mábár tartományban lakó barbárok higiéniai okokból nem ittak egymás edényéből, sőt - alig lehet elképzelni ily csodát - mindennap kétszer mosakodtak. Imponált viszont a fess legénynek, hogy egyes népek asszonyai férjük halálakor a hamvasztó tűzbe vetették magukat, bár lemondóan - vagy talán, hogy története mégis némi- képp hihető legyen - hozzátette: "De azt is meg kell mondanom, hogy ezt csupán néhány hölgy képes megtenni, és nem mindegyik". (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Stein Aurél
  Marco Polo nyomában
  Kiadó: Új Palatinus
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 363
  ISBN: 9789632741437

 • Cikkszám
  840355
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés