Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Maradék magyarok - 55 éve hunyt el SÍK SÁNDOR

-25%
ÚJ
Maradék magyarok - 55 éve hunyt el SÍK SÁNDOR
 • Maradék magyarok - 55 éve hunyt el SÍK SÁNDOR
2 200 Ft
Akció: 1 650 Ft
Kezdete: 2018.09.27   A készlet erejéig!

Sík Sándor rendkívül tevékeny életét úgy jellemezhetjük, mint aki egy személyben volt piarista szerzetes, szépíró, irodalomtudós, kiváló pedagógus, műfordító, cserkészvezető és a katolikus költészet megújítója.

Életét végigkísérte a piaristák szellemisége, tanulmányait és - tartományfőnökként - munkáját is a rendnek szentelte. Dolgozott a magyar irodalom professzoraként Szegeden, segédszerkesztőként az Élet című folyóiratnál és főszerkesztőként a Vigiliánál.

Az I. világháború idején egy évet töltött lelkipásztorként a doberdói harctéren, melynek során a menekülést és bujkálást is meg kellett tapasztalnia. A harcok iszonyata, rémülete, bizonytalansága éppúgy része lett költeményeinek, mint a buzdító, szüntelenül remélő, boldog örvendezés, mely mélyen gyökerező hitének legszebb megnyilvánulása.

Jelen kötetünk Sík Sándor hazafias lelkületének, mély keresztény hitének, a magyarságot érintő történelmi eseményeknek, a magyar megmaradásnak és miként Baróti Dezső találóan megfogalmazta, a költő "szeplőtlen hazaszeretetének" állít emléket.

2018. szeptember 28-án 55 éve hunyt el SÍK SÁNDOR költő. Piarista tartományfőnök volt, ami egy időszakban hátráltatta elismerését, pedig ezer nagyszerű dolgot csinált, verseket, irodalomtörténeti tanulmányokat írt, foglalkozott műfordítással, volt cserkészvezető és a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, dolgozott a magyar irodalom professzoraként Szegeden, és volt a Vigilia főszerkesztője. Gazdag életművéből a lírája külön kiemelésre érdemes, megannyi csodás verseskötetet adott ki, ő volt a magyar katolikus költészet egyik XX. századi megújítója. Egyébként zsidó származású volt, de nem tekintette magát zsidónak. Annál inkább magyarnak, egész életében a magyarságért való tenni akarás mozgatta. De azt is tudta, mi a felszínes magyarkodás és az igazi magyarság közötti különbség, valódi hazafiként felszólalt az irredentizmus ellen is, mint mondotta: „Aki Nagy-Magyarországot akar teremteni, annak nagy magyarnak kell lennie…". (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Sík Sándor
  Maradék magyarok
  Kiadó: Lazi
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 198
  ISBN: 9789632673301

 • Cikkszám
  664909
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés