Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Magyar hadizászlók - 75 éves SOMOGYI GYÖZÖ

-25%
ÚJ
Magyar hadizászlók - 75 éves SOMOGYI GYÖZÖ
 • Magyar hadizászlók - 75 éves SOMOGYI GYÖZÖ
 • Magyar hadizászlók - 75 éves SOMOGYI GYÖZÖ
 • Magyar hadizászlók - 75 éves SOMOGYI GYÖZÖ
 • Magyar hadizászlók - 75 éves SOMOGYI GYÖZÖ
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft
Kezdete: 2017.07.22   A készlet erejéig!

A mű az "Egy ezredév hadban" könyvsorozat részeként a magyar állam katonai fegyverzetét, a huszár által méltán világhírű jellegzetes hadviseletét mutatja be hadtörténeti korszakonként színes rekonstrukciós rajzokon, angol és magyar nyelven.

2017. július 28-án 75 éves SOMOGYI GYÖZÖ festő. Szokatlan életutat járt be; teológiát tanult a Hittudományi Akadémián, és éppen ötven éve, 1967-ben szentelték pappá. Már tanulmányai során is festegetett, és ezt papként sem hagyta abba, bár képzettséget nem szerzett, mert a Képzőművészi Főiskolára sokadjára sem vették fel. Tehetsége azonban hamar utat tört magának, az Élet és Irodalomban megjelent rajzai révén országos ismertséget szerzett. Egyébként budapesti létére igazi falusi művész, évtizedek óta ideje legnagyobb részét salföldi házában, a Balaton-felvidéken tölti, ahol birkanyájat tart, és gazdálkodik. Meg persze fest, képeit több kiállításon is bemutatta, híres képe A szabadságharc hadserege, a Magyar huszárok, a Királyért és hazáért, a Belső tárlat, valamint a könyv alakban is kiadott A magyar hősök arcképcsarnoka, és már könyvet is írtak róla. lelkesen kutatja A magyar történelmi viseleteket és a népi építészetet, kutatási eredményeit rajzban is megörökíti, azokból pedig könyveket szerkeszt. Sok évvel ezelőtt egy furcsa, botrányos eset kapcsán került a figyelem középpontjába a neve: ő ugyanis annak a Herman Ottó a Kis-Balatonnál című képnek a festője, amelyre az első Orbán-kormány környezetvédelmi államtitkárának születésnapi mulatságán az államtitkár kabinetfőnöke célbalőtt. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Magyar hadizászlók - Hungarian Military Flags
  Szerkesztő: Somogyi Győző
  Kiadó: Zrínyi
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 68
  ISBN: 9789633275795

 • Cikkszám
  465969
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés