Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Magad, uram - 65 éves FA NÁNDOR

-25%
ÚJ
Magad, uram - 65 éves FA NÁNDOR
 • Magad, uram - 65 éves FA NÁNDOR
3 999 Ft
Akció: 2 999 Ft
Kezdete: 2018.07.08   A készlet erejéig!

Egy élő legenda, a legsikeresebb hazai vitorlázó, az első magyar, aki saját kezűleg épített hajójával körülkerülte a Földet. Fa Nándor mindig az ár ellen hajózott - keményen dolgozó szülők negyedik gyermekeként határozta el, hogy megvalósítja álmát, és a körülmények dacára a világ legjobb vitorlázóival küzd meg az óceánokon. Ez a keményfejűség tette aztán eredményes sportolóvá, minden kudarcon túllépő hajóssá, sikeres üzletemberré - a maga urává. Saját szavaival elmesélt története követendő példa mindazoknak, akik úgy döntenek: soha nem adják fel.

Amikor közvetlenül az elhajózás előtt beszélgettem Anyámmal, azt mondta nekem: ,,Ide figyelj, fiam! Tudom, hogy téged nem lehet megváltoztatni, visszatartani nem is akarlak, nem is tudlak. Nem értem, miért és hova mész, de remélem, te legalább tudod. Nekem ez olyan, mint amikor annak idején a testvéreim és Apám elmentek a háborúba. Úgy voltunk vele, hogy vagy megjönnek, vagy nem. Most veled is így vagyok: vagy megjössz, vagy nem."

2018. július 9-én 65 éves FA NÁNDOR vitorlázó. Fiatalon amatőr vitorlásversenyző volt - főként a finn-dingi hajóosztályban szelte a habokat -, s bár a Balatont is szerette, mindig az óceánokra vágyott. A nyolcvanas évek elején aztán Gál Józseffel összefogva valóra váltotta álmát, megépítették az immáron legendás Szent Jupátot, amellyel körülvitorlázták a Földet. 1985. szeptemberében indultak útnak, és 70 ezer kilométert hajózva 717 nap után, 1987 szeptemberében értek célba. Sikerük máig emlékezetes, akkor magyarok százai utaztak ki a rijekai célbaéréshez, ő pedig a vízbe ugorva, úszva ment a magyar zászlóért. Egy szárazföldi ország fiától igazán szenzációsnak számító sikere után izgalmas könyvben mesélte el kalandjaikat, majd áttért a szólóhajózásra, előbb a BOC Challenge versenyen indult el - amelyen különdíjat nyert -, 1992-93-ban pedig remek vitorlázással, óriási meglepetésre ötödik lett a Vendée Globe földkörüli versenyen. 2016-ban harmadszor is elindult a Vendée Globe-on, és világraszóló teljesítményként, a verseny legidősebb versenyzőjeként, 64 évesen a 8. helyen ért célba. Ezt követően vonult vissza, és kivételesen sikeres pályafutását nemrég Magad, uram címmel könyvben is megírta. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Fa Nándor
  Magad, uram
  Kiadó: Libri
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 187
  ISBN: 9789634332404

 • Cikkszám
  103654
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés