Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Madárijesztők évada

-20%
ÚJ
Madárijesztők évada
1 790 Ft
Akció: 1 432 Ft
Kezdete: 2015.03.26   A készlet erejéig!

Edvin Szugarev (1953) a kortárs bolgár irodalom és közélet egyik vezető alakja. 1989-től 30 verseskönyv jelent meg tőle (a Secret Senses címűt kétnyelvűen az USA-ban adták ki). 2004ben az év regénye elismerésben részesült. 2005-ben ő kapta az SMS-költészet nagydíját. A bölcsészettudomány doktora, monografikus könyvei: A bolgár expresszionizmus; Nikolaj Rajnov: a Istenkereső Istennel küzdő; Alakszandar Vutimszki költészete párhuzamos olvasatok. Nevéhez fűződik az 1989-ben megjelent szamizdat Moszt (Híd) című almanach. Egyike volt a Literaturen Vesztnik (Irodalmi Újság) című ma is vezető hetilap alapítóinak, hét, majd nyolc évig főszerkesztője is volt a periodikának. Jelenleg az Új Bolgár Egyetem docense.
1990 után háromszor volt országgyűlési képviselő, Mongó­liá­ban és Indiában volt hazája nagykövete. Kemény és következetes kiállása sokaknak példa, publicisztikus szava: leleplező, negyed százada nagy ez a tábora.
A fenti sorolás egyfelől jelzi is költészetének hátterét, életének színterei némiképp a poézisében is megtalálhatóak, másfelől ugyanakkor s ez a kiemelendőbb akár feledhetjük is mindezt, mert versművészete olyan öntörvényűen sokoldalú, hogy éppen ez alapján ismerhető fel kézjegye: egyszerre a meghittség s a meghökkentés, a lágy rajz s a kemény vonalak. A műnemi színesség s a forma bontása. A többtételes szerkezet s a haiku világa. Tudományos életének kutatóterületei átjátszanak verselésébe: a lírai pontosság s bátorság. Hogy magyarul kötettel szólaltassuk meg a költő 2012-ben kiadott, kicsit összegező könyvére esett választásunk. A négy részre tagolt gyűjtemény első egysége tíztételes kompozíció, ezt egy Eliot szellemisége előtt tisztelgő blokk követi, majd két a természet rezdüléseit filozofikus komolysággal s játszisággal leíró rész zárja a sort.
Magyarul folyóirat- s antológiaközlések után először jelenik kötet meg tőle.

 

 

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is - Balkán fanatikusok 

 • Edvin Szugarev
  Madárijesztők évada
  Kiadó: Napkút
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 130
  ISBN: 9789632634654

 • Cikkszám
  215921
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés