Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Luther Márton füveskönyve - 475 éve hunyt el LUTHER MÁRTON

-25%
ÚJ
Luther Márton füveskönyve - 475 éve hunyt el LUTHER MÁRTON
 • Luther Márton füveskönyve - 475 éve hunyt el LUTHER MÁRTON
 • Luther Márton füveskönyve - 475 éve hunyt el LUTHER MÁRTON
2 200 Ft
Akció: 1 650 Ft
Kezdete: 2021.02.16   A készlet erejéig!

"Most már tudom, hogy csak jó lelkiismerettel lehetünk boldogok."

"Mivel a hit szentté tesz Isten előtt, szentek azok a cselekedetek is, amelyek hitből fakadnak."

"Minden, ami keresztény, a kegyelemre épül. "

"Nem emberit ajánlok, hanem istenit.

"Az Úristen mindig többet ad, mint amit kérünk tőle. Ha igaz módon kérünk tőle egy darab kenyeret, ő egy egész szántóföldet ad nekünk."

"Istent szeretni annyi, mint magunkat gyűlölni és Istenen kívül semmit sem ismerni. "

"Ha a Sátán dühöng ellenem, nevetek rajta és a kerteket, a Teremtő áldásait szemlélem és élvezem Őt magasztalva."

"Egyedül a kereszt a mi teológiánk."

2021. február 18-án 475 éve hunyt el LUTHER MÁRTON német egyházreformátor. A híres wittenbergi egyetem professzora volt, s egyszer kötelessége Rómába szólította, ahol vérforraló dolgokat tapasztalt. A katolikus világ fővárosában éppen akkortájt folytak a Szent Péter-székesegyház nagyszabású átépítési munkálatai. Az építés persze mérhetetlen pénzeket emésztett fel, ráadásul a pápa, X. Leó kedvelt foglalatossága a háborúskodás volt, amihez már akkoriban is három dolog kellett, pénz, pénz és pénz. Szent Péter székének örököse a kínzó anyagi gondok orvoslására eredeti ötlettel állt elő, úgynevezett búcsúcédulákat bocsátott ki, s elhíresztelte; ha valaki ilyet vesz valamelyik halottja érdekében, annak lelke kiszabadul a tisztítótűzből. A papok - amolyan szendvicsemberként - járták a várost, sőt, reklámszlogent is faragtak, emígyen: "Mihelyt a pénz a perselyben csörren / A lélek már az égbe röppen." Amikor Luther meglátta ezt a zsibvásárt, rettenetesen felháborodott, s hazatérése után nekilátott a katolikus egyház megreformálását célzó javaslatainak kidolgozásához. Híres tételeit 1517. október 31-én szögezte ki a wittenbergi vártemplom kapujára, elindítva ezzel azt a mozgalmat, amely a református egyházak megszületéséhez vezetett. Luther különben nem ivott bort, miközben vizet prédikált, maga is szerény ember volt, mint lakótársa Johann Mathesius írta: "Egyéb nagy erényein kívül szép mértékletes és igen szelíd is volt. Amikor János választófejedelem új köpönyeggel ajándékozta meg, azt írta vissza, hogy túl sokat kap tőle; ha már itt mindent megad neki, mi marad a túlvilágon? (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Luther Márton
  Erős vár a mi Istenünk
  Luther Márton füveskönyve
  Kiadó: Lazi
  Kiadás éve: 2017
  Oldalszám: 224
  ISBN: 9789632673455

 • Cikkszám
  766537
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés