Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Lukács György - Késleltetett életrajz - 50 éve hunyt el LUKÁCS GYÖRGY

-30%
ÚJ
Lukács György - Késleltetett életrajz - 50 éve hunyt el LUKÁCS GYÖRGY
 • Lukács György - Késleltetett életrajz - 50 éve hunyt el LUKÁCS GYÖRGY
4 990 Ft
Akció: 3 499 Ft
Kezdete: 2021.06.03   A készlet erejéig!

Nem kellett hozzá sem feljelentés, semmilyen konkrét esemény, hogy a kiadó akkori igazgatója ne akarja kiadni Lukács György életrajzát. Hiszen Fekete Éva Lukács-életrajza egy olyan emberről szólt, aki egész életében kommunistának vallotta magát, de minden csalódása és tévedése közepette is hitt abban, hogy a kommunizmus csak a társadalom mély, demokratikus átalakulása révén, azzal együtt valósulhat meg. (Kőszeg Ferenc)

„Minden jelentős embernek csak egy gondolata van; sőt kérdéses, vajon a gondolatnak lehet-e egyáltalán többes száma.” Miközben már azzal is a lehetetlent kísértjük, hogy egy rövid pontban akár csak felvillantsuk is Lukács „egyetlen gondolatát”, arról itt végképp le kell tennünk, hogy e fenti tézist most megvitassuk. Akárhogyan is van, érdemes kiindulni Lukács aforizmájából. „Műalkotások léteznek – hogyan lehetségesek?”, hangzik a múlt század tízes éveinek elején írott korai Művészetfilozófia Kantot parafrazeáló kérdése, mely Lukács Györgyöt végigkíséri egész hosszú életén. A kérdés maga első ránézésre szűken vett esztétikai problémának tűnik, igaz, már rögtön egy lehetséges esztétika alapkérdésének is tekinthető. Állításunk az, hogy valójában Lukács György filozófiájának alapkérdése, és az életpálya tekinthető úgy is, mint az erre a kérdésre adható válaszok fellelése iránt érzett szükséglet kielégítésének meg-megújuló kísérlete. (Kardos András)

2021. június 4-én 50 éve hunyt el LUKÁCS GYÖRGY filozófus. Élete és munkássága sok vita tárgya ma is, egyfelől sokáig a magyar munkásmozgalom egyik legnagyobb teoretikusaként hivatkoztak rá, másrészt viszont 1956 októberében ő volt a Nagy Imre-kormány népművelési minisztere, amiért 1957-től tíz éven nem vehetett részt a közéletben. Talán esztétikai művei a legértékállóbbak, híres könyve Az esztétikum sajátossága.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Fekete Éva
  Lukács György - Késleltetett életrajz - 50 éve hunyt el LUKÁCS GYÖRGY
  Kiadó: Kalligram
  Kiadás helye: Pozsony
  Kiadás éve: 2021
  Oldalszám: 400
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9789634682257

 • Cikkszám
  334959
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés