Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Lucrezia Borgia (Bellonci) - 500 éve hunyt el LUCREZIA BORGIA

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 2 db
Lucrezia Borgia (Bellonci) - 500 éve hunyt el LUCREZIA BORGIA
 • Lucrezia Borgia (Bellonci) - 500 éve hunyt el LUCREZIA BORGIA
 • Lucrezia Borgia (Bellonci) - 500 éve hunyt el LUCREZIA BORGIA
 • Lucrezia Borgia (Bellonci) - 500 éve hunyt el LUCREZIA BORGIA
570 Ft

A neves olasz szerző e művében a XVI. századai Itáliába kalauzolja el az olvasót. A kötetben a híres és hírhedt Lucrezia Borgia és a Borgia család életével ismerkedünk meg. Az írónő Lucrezia – VI. Sándor pápa lánya iránt rokonszenvet érez, s így az olvasó egy sok évszázdos, igen érdekes vita "női szemmel" történő sommázásában vesz részt. Valóban máig ható érvényességű megállapítások olvashatók ki a könyvből a szabad és becsületes életre vágyó nők nehéz helyzetéről. Lucrezia Borgia életét, mert a gyengébb nemhez tartozott, álszent kora szabta meg, és hogy önmaga lehessen s őszinte érzelmei szerint élhessen, tragikus, kilátástalan ellnállásba kezdett. Az egyszer igazán volt és egyben örök asszony szép és szomorú életét a pompázatos reneszánsz kor köztörténetének ragyogó keretében élhetjük át.

2019. június 24-én 500 éve hunyt el LUCREZIA BORGIA olasz hercegnő. Rodrigo Borgia spanyol bíboros lánya volt, s mivel törekvő apja a pápai székbe akart jutni, hamar feláldozta lányát politikai céljainak oltárán. Szegény Lucreziának mire elérte a serdülő kort, már két vőlegénye is volt, s amikor apja VI. Sándor néven végre pápa lett, feleségül is kellett mennie. Természetesen egy harmadikhoz, bizonyos Giovanni Sforzához, a frigy biztosította ugyanis a pápa szövetségét a nagyhatalmú milánói hercegi családdal. Lucrezia 13 éves volt ekkor, s talán ifjú korát méltányolta férje, hogy nem tette asszonnyá. Ez persze tűrhetetlen dolognak számított már akkor is, s mivel a politikai széljárás is fordult, Sándor pápa nyíltan híresztelni kezdte, hogy veje képtelen teljesíteni házastársi kötelességét. Giovanni nagybátyja, a legendás Lodovico il Moro ekkor azt találta ki, hogy a szégyenbe hozott férfi a nyilvánosság előtt "próbálkozzék nőkkel", de Giovanni nem vállalta a megmérettetést. Hogy mégis elégtételt vegyen, ő meg azt kezdte terjeszteni, hogy Lucrezia gyilkos méregkeverő, aki vérfertőző viszonyt folytat pápává lett apjával és testvérével, Cesare Borgiával, s a két férfiú ismeretében mindenki el is hitte a rágalmakat. Pedig Lucrezia remek ember volt, műveltségével és bájával kivívta kora legkiválóbb elméinek csodálatát is, tudott görögül, latinul, spanyolul és franciául, tehetséggel verselgetett, zenélt és rajzolgatott. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Maria Bellonci
  Lucrezia Borgia
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1978
  Oldalszám: 664
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 963071834o

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  2 db
  Cikkszám
  983096
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés