Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Lovasíjász-fegyverzet I. - 75 éves SOMOGYI GYÖZÖ

-25%
ÚJ
Lovasíjász-fegyverzet I. - 75 éves SOMOGYI GYÖZÖ
 • Lovasíjász-fegyverzet I. - 75 éves SOMOGYI GYÖZÖ
 • Lovasíjász-fegyverzet I. - 75 éves SOMOGYI GYÖZÖ
 • Lovasíjász-fegyverzet I. - 75 éves SOMOGYI GYÖZÖ
 • Lovasíjász-fegyverzet I. - 75 éves SOMOGYI GYÖZÖ
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft
Kezdete: 2017.07.22   A készlet erejéig!

Eurázsia nagy füves pusztáin alakult ki a lovas életmód és a lovas íjászat. A ló mint gyors közlekedési és harci eszköz, az íj mint távolható fegyver határozta meg a kor hadviselését. A pusztai lovas íjász alakja, viselete, fegyverzete, életformája, ízlése és gondolkodásmódja a századok alatt alig változott. E kötet a lovasíjász-fegyverzetet, a hadviselet módját mutatja be régészeti leletek és képes források alapján készült rekonstrukciós rajzokon.

2017. július 28-án 75 éves SOMOGYI GYÖZÖ festő. Szokatlan életutat járt be; teológiát tanult a Hittudományi Akadémián, és éppen ötven éve, 1967-ben szentelték pappá. Már tanulmányai során is festegetett, és ezt papként sem hagyta abba, bár képzettséget nem szerzett, mert a Képzőművészi Főiskolára sokadjára sem vették fel. Tehetsége azonban hamar utat tört magának, az Élet és Irodalomban megjelent rajzai révén országos ismertséget szerzett. Egyébként budapesti létére igazi falusi művész, évtizedek óta ideje legnagyobb részét salföldi házában, a Balaton-felvidéken tölti, ahol birkanyájat tart, és gazdálkodik. Meg persze fest, képeit több kiállításon is bemutatta, híres képe A szabadságharc hadserege, a Magyar huszárok, a Királyért és hazáért, a Belső tárlat, valamint a könyv alakban is kiadott A magyar hősök arcképcsarnoka, és már könyvet is írtak róla. lelkesen kutatja A magyar történelmi viseleteket és a népi építészetet, kutatási eredményeit rajzban is megörökíti, azokból pedig könyveket szerkeszt. Sok évvel ezelőtt egy furcsa, botrányos eset kapcsán került a figyelem középpontjába a neve: ő ugyanis annak a Herman Ottó a Kis-Balatonnál című képnek a festője, amelyre az első Orbán-kormány környezetvédelmi államtitkárának születésnapi mulatságán az államtitkár kabinetfőnöke célbalőtt. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Somogyi Győző
  Lovasíjász-fegyverzet I.
  Kiadó: Zrínyi
  Kiadás éve: 2017
  ISBN: 9789633277072

 • Cikkszám
  263469
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés