Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Lovashadsereg - 80 éve hunyt el ISZAAK BABEL

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Lovashadsereg - 80 éve hunyt el ISZAAK BABEL
 • Lovashadsereg - 80 éve hunyt el ISZAAK BABEL
 • Lovashadsereg - 80 éve hunyt el ISZAAK BABEL
 • Lovashadsereg - 80 éve hunyt el ISZAAK BABEL
570 Ft

1920 tavaszán a legendás vörös hadsereg harcosai között ott vágtat egy vézna, szemüveges, diákforma lovas is, aki, bár nem nyeregbe termett, mégis elszántan forgatja a kardot. Babel a neve, a lovashadsereg íródeákja, a világformáló események hűséges krónikása. Közvetlen élményekből eredő írásai nem csupán a szocialista forradalom dokumentumai. Elbeszélései remek pillanatfelvételek, amelyek megkapó elevenséggel ábrázolják a galíciai hadjárat eseményeit. Sorsok, esetek, történetek a katonákról és a helyiségek lakóiról, akikkel az író a háború idején megismerkedett. Tökéletesen cizellált remekművek, mondanivalójuk, szuggesztív képeik, tömörségük Csehov és Maupassant írásainak megelevenítő erejével vetélkednek.

 
2020. január 27-én 80 éve hunyt el ISZAAK BABEL orosz író. Zsidó volt, s 1905-ben lakóhelyén, egy Nyikolajev nevű faluban rettenetes pogromot élt át, melynek következményeként idegbajt kapott. Orvosai tanácsára Odesszába költözött, s az "orosz Marseille" úgy-ahogy meggyógyította. Apja egyébként szentül hitte, hogy a kis Izsák egy zseni, s talán volt is benne valami. 17 évesen például csak azért hagyta abba a már évek óta űzött novellaírást franciául, mert a leíró részeket kissé színtelennek találta. A "miniatür-novella" műfajának nagymestere volt, minden nap írt egyet, amelyeket elküldött Gorkijnak, akinek azonban nem tetszettek, nem találta őket eléggé életszagúnak, ezért "leküldte" a nép közé szenvedni. Babel meg is fogadta a nagy író tanácsát, s bár számtalan foglalkozást megpróbált, úgy vélte nem szenved eleget. Ezért aztán beállt a legendás Bugyonnyij hadseregébe, ahol aztán végre gyötrődhetett kedvére, szemüvege miatt ugyanis még bajtársai is állandóan gúnyolták, mindenki csak "pápaszemesnek" csúfolta. Élményeit aztán az Odesszai történetek és a Lovashadsereg című remekműveiben írta meg, de ezek miatt is állandóan támadták. Pornográfiáért még vád alá is helyezték, művei állandó elfoglaltságot biztosítottak a cenzoroknak, egyik írása például arról szól, hogy Jézus leküld egy Alfréd nevű angyalt a földre, hogy szerelmi vigaszt nyújtson egy cselédlánynak, aki azonban olyan kövér, hogy részegségében agyonnyomja az Isten angyalát. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Iszaak Babel
  Lovashadsereg
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1976
  Oldalszám: 284
  Kötés: Keménytáblás

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  530486
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés