Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Loudun ördögei - 55 éve hunyt el ALDOUS HUXLEY

-25%
ÚJ
Loudun ördögei - 55 éve hunyt el ALDOUS HUXLEY
 • Loudun ördögei - 55 éve hunyt el ALDOUS HUXLEY
 • Loudun ördögei - 55 éve hunyt el ALDOUS HUXLEY
 • Loudun ördögei - 55 éve hunyt el ALDOUS HUXLEY
 • Loudun ördögei - 55 éve hunyt el ALDOUS HUXLEY
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft
Kezdete: 2018.11.21   A készlet erejéig!

Aldous Huxley talán legjobb regénye -az 1952-ben megjelent "Loudun ördögei" - nem regény, hanem tényirodalmi mű.


A démoni megszállottság és boszorkányégetés egy hírhedt, XVII. századi történetét feldolgozó kötet valós történelmi szereplőket, megbízhatóan dokumentált eseményeket és a térképen könnyedén fellelhető színhelyeket felsorakoztató áttekintés, a szaktörténészek megállapításaival lényegileg egybevágó non-fiction könyv. Mégis, a bőséggel okadatolt alapanyagot lépten-nyomon az eleven képzelet hozadékával kiegészítő munkának legalább annyi köze van Walter Scott és a nagy előd követőinek regényeihez és játékfilmjeihez - például Ken Follett "Katedrális"-ához vagy a Max Von Sydow főszereplésével forgatott "Az ördögűző"-höz-, mint a felhasznált dokumentumok és történeti feldolgozások szikárabb szövegvilágához.


Az Angus Wilson, Cs. Szabó László, Sükösd Mihály és még egy sor kiváló író-kritikus elismerését is kivívó mű kétségkívül az idős Huxley egyik legizgalmasabb írása.


Ez a regény egyszerre kultúrtörténeti csemege, hátborzongató rémtörténet, miszticista-ökumenikus hitvallás és máig érvényes intés arról, hogy bár igenis van új a nap alatt, az önmaga rémségeit ismétlő történelem a huszadik század végével sem ért véget...

2018. november 22-én 55 éve hunyt el ALDOUS HUXLEY angol író. Kezdetben újságíró, illetve kritikus volt, majd 1921-ben megjelent a Nyár a kastélyban című regénye, amelynek jövedelméből anyagi függetlenséget szerzett. A fenyegető fasizmus elől 1937-ben az Egyesült Ållamokba költözött, s Hollywood villanegyedében lakott. A kritikusok szerint legjobb társadalmi regénye A vak Sámson, messze legolvasottabb könyve azonban a Szép új világ című utópikus regénye, amely magyarul éppen hetvenöt éve, 1934-ben jelent meg először. Ezenkívül egyébként még két másik utópisztikus regényt is írt; A majom és a lényeg, valamint A sziget című művei szintén a világirodalom becses kincsei. Értékes alkotása A végzet bábjátéka című regénye, amelynek főszereplőjét író-barátjáról, D.H. Lawrence-ről mintázta. Huxley maga buddhista volt, s műveinek jó részében tetten is érthető filozófiai gondolkodása, a keleti miszticizmus. Minden jelentősebb könyve olvasható magyarul is, sőt, legjobb színpadi műveit is bemutatták hazánkban. (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Aldous Huxley
  Loudun ördögei
  Kiadó: Cartaphilus
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 454
  ISBN: 9789632662244

 • Cikkszám
  661992
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés