Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Lord Jim - 160 éve született JOSEPH CONRAD

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Lord Jim - 160 éve született JOSEPH CONRAD
 • Lord Jim - 160 éve született JOSEPH CONRAD
540 Ft

Jim fiatal tengerésztisztként egy zavaros helyzetben önmaga számára is érthetetlen gyávaságot követ el. Ezután hiába menekül egyre távolabb a civilizációtól, az eset híre mindenütt utoléri, és tovább űzi a megbékélni, önmagával és a világgal szembenézni képtelen fiatalembert. Jim végül a messzi kelet egyik alig ismert szigetén telepszik le, és itt sikerül is kivívnia a bennszülöttek tiszteletét: bátorsága révén vezetőjükké emelkedik, és kiérdemli a Lord Jim címet. Ám az egykori cselekedetből fakadó bizonytalanság önmaga foglyává, korábbi életének rabjává teszi, s így a bűnt szükségszerűen követi a bűnhődés – Jim szánandó, mégis emelkedett jelleme a szigetet érő támadás során újra mérlegre kerül.

Az ukrajnai területen orosz alattvalóként született lengyel Joseph Conrad úgy lett a modern angol irodalom – Joyce, Lawrence és Woolf – előfutáraként számon tartott „angol” íróvá, hogy húszas évei elejéig alig pár szót tudott választott nyelvén. A sötétség mélyén és a Nostromo világhírű szerzője műveinek többségében a hűség, az emberi tartás és az ezek kudarcából következő meghasonlás témáját kutatja, elemzi. Kortársa, Henry James így írt róla: „Ő az új nemzedék egyik legérdekesebb és legmegkapóbb regényírója. Könyvei sorra az igazi irodalmat képviselik.”

2017. december 3-án 160 éve született JOSEPH CONRAD lengyel származású angol író. Tengerészként bejárta a fél világot, élményeit később regényeiben is feldolgozta. Legjobb műve a Lord Jim, a Nostromo, a Narcissus négere, az Ifjúság és a Tájfun.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Joseph Conrad
  Lord Jim
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1972
  Oldalszám: 334

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  958915
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés