Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Liszt Ferenc életének regénye - 135 éve hunyt el LISZT FERENC

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Liszt Ferenc életének regénye - 135 éve hunyt el LISZT FERENC
 • Liszt Ferenc életének regénye - 135 éve hunyt el LISZT FERENC
570 Ft

… nemcsak Liszt Ferenc életregénye, hanem a mozgalmas, szenvedélyes, romantikus XIX. századé is: Beethoven gigászi alakjától Hugo és Balzac, Chopin és Musset, Paganini és Berlioz, Lamartine és Vörösmarty, Verdi és Erkel, Wagner és Glinka sorsán át Csajkovszkiig. Liszt kiemelkedő remekműveivel együtt megjelennek a regényben a romantikus század sorsdöntő forradalmai is: 1830… 1848…1870… Liszt a regény lapjain Faustként jelenik meg előttünk, aki az élet legmélyebb titkait kutatja: ugyanakkor hódító is, aki előtt nemcsak az asszonyszívek nyílnak meg, hanem a barátok, tanítványok, követők, hódolók szelleme is; a béke, a humánum, a népeket összekötő együttérzés hirdetője, s végül maga az ember, akit hív Párizs, Róma, Weimar sőt a tengerentúl, de ő végül is haza vágyik Magyarországra, ahol elmondhatja: itthon vagyok. A regény nem fejeződik be Liszt halálával. Látjuk még, ahogy magvetése kisarjad és bőséges termést hoz a XX. század új magyar zenekultúrájában, mely diadalmasan hirdeti Liszt igazát: csak az lehet igazán magyar, aki egyben mélységesen európai is.

2021. július 31-én 135 éve hunyt el LISZT FERENC zongoraművész és zeneszerző, a zenei romantika egyik legnagyobb alakja, az úgynevezett újromantikus zenei nyelv és az egytételes szimfonikus költemény kialakítója.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Gál György Sándor
  Liszt Ferenc életének regénye
  Kiadó: Zeneműkiadó
  Kiadás éve: 1968
  Oldalszám: 718

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  737226
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés