Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Lincoln - A merénylet, amely örökre megváltoztatta Amerikát - 210 éve született ABRAHAM LINCOLN

-25%
ÚJ
Lincoln - A merénylet, amely örökre megváltoztatta Amerikát - 210 éve született ABRAHAM LINCOLN
 • Lincoln - A merénylet, amely örökre megváltoztatta Amerikát - 210 éve született ABRAHAM LINCOLN
 • Lincoln - A merénylet, amely örökre megváltoztatta Amerikát - 210 éve született ABRAHAM LINCOLN
3 900 Ft
Akció: 2 925 Ft
Kezdete: 2019.02.10   A készlet erejéig!

1865 tavaszán az egyre nagyobb vérfürdőbe torkolló amerikai polgárháború kegyetlen sagája végre lezárult. Abraham Lincoln elnök, aki törvényileg eltörölte a rabszolgaságot, nagylelkű feltételeket szabott a fegyverletételhez. Meggyőződésévé vált, hogy csak úgy lehet begyógyítani a megosztott nemzeten ütött sebeket, ha a katonák is újra beilleszkedhetnek a társadalomba.
De akadt egy férfi, akit ez a gondolat nem hatott meg, és társaival együtt gyilkos összeesküvést szőtt, amelynek szálai talán a legfelsőbb amerikai kormányzati vezettek. A Washingtonban zajló hazafias ünnepségsorozat közepette John Wilkes Booth - a nők kedvence, a meggyőződéses és javíthatatlan rasszista - a Ford Színházban agyonlőtte Lincoln elnököt. Dühödt hajtóvadászat vette kezdetét, a vérfagyasztó üldözés heves lövöldözésbe torkollott, az ügyet végül a bíróságokon hozott halálos ítéletek zárták le.
A könyvben felbukkannak a korszak legemlékezetesebb alakjai, a feltáruló amerikai tragédia pedig mindörökre megváltoztatta a történelem menetét. A Lincoln kötelező olvasmány a politikai krimi kedvelőinek.

2019. február 12-én 210 éve született ABRAHAM LINCOLN amerikai elnök. "A megosztottság nem tartható fenn, úgy hiszem, ez a kormány nem tűrheti tovább, hogy az emberek fele rabszolga, másik fele pedig szabad legyen" - írta egy levelében Lincoln, a rabszolgaság elleni harc éllovasa, s mikor 1860-ban az elnöki székbe ülhetett, tett is róla, hogy Amerika megszabaduljon ettől a szégyentől. Nem volt könnyű dolga, a déli államok ugyanis Jefferson Davis személyében saját elnököt választottak maguknak, akit meg az északiak nem fogadhattak el, így az ország kettészakadt. Amint Lincoln mondta elnöki beiktatásakor: "Férj és feleség elválhatnak úgy, hogy akár sohasem találkoznak többé, de a mi hazánk különböző részei ezt nem tehetik meg". Az államok végül ismét egyesültek persze, előtte azonban egy súlyos polgár-háborúban kellett érvényt szerezni az örök emberi igazságnak, s a végső győzelmet Lincoln nem is érte meg, egy színházi előadás közben lelőtték. S bár Lincolnnak ma kultusza van az Egyesült Államokban, az igazság az, hogy teljesen átlagos képességű ember volt, "intellektuális csillogás nélküli férfiú", aki postamesterből lett elnök. Az amerikaiak túltengő önérzete szerint persze ezzel is csak azt bizonyítván, hogy az Újvilágban "jó szándékú emberek olyan feladatokat tudnak véghez vinni, amelyekhez az Óvilágban hősre volna szükség". (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Bill O'Reilly - Martin DuGard
  Lincoln - A merénylet, amely örökre megváltoztatta Amerikát
  Kiadó: HVG
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 375
  ISBN: 9789633041154

 • Cikkszám
  456670
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés