Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Lincoln - 210 éve született ABRAHAM LINCOLN

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Lincoln - 210 éve született ABRAHAM LINCOLN
 • Lincoln - 210 éve született ABRAHAM LINCOLN
 • Lincoln - 210 éve született ABRAHAM LINCOLN
570 Ft

Abraham Lincoln halálának centenáris évfordulóján a magyar könyvkiadás e kötettel adózik az amerikai nép nagyfia emlékének. Az életrajzregény fő vonalát az Egyesült Államok tizenhatodik elnökének a néger rabszolgák fölszabadításáért folytatott harca képezi. A regény írói, Sós Endre és Vámos Magda a nagy egyéniségnek kijáró tisztelettel, bő forrásanyagon alapuló történelmi hűséggel, korszerűen dolgozzák fel Lincoln romantikus és izgalmas élettörténetét. A naplórészletekre, levelekre, hiteles dokumentumokra épülő kötet külön érdekessége, egyes, hazánkban még ismeretlen, magyar vonatkozású részletek: Kossuth Lajos amerikai útja, a 48-as magyar emigránsok élete Amerikában és részvétele Észak-Dél háborújában. A regény méltó tükre az amerikai történelem egyik igen válságos korszakának és egy kiváló egyénisége életútján.

 

2019. február 12-én 210 éve született ABRAHAM LINCOLN amerikai elnök. "A megosztottság nem tartható fenn, úgy hiszem, ez a kormány nem tűrheti tovább, hogy az emberek fele rabszolga, másik fele pedig szabad legyen" - írta egy levelében Lincoln, a rabszolgaság elleni harc éllovasa, s mikor 1860-ban az elnöki székbe ülhetett, tett is róla, hogy Amerika megszabaduljon ettől a szégyentől. Nem volt könnyű dolga, a déli államok ugyanis Jefferson Davis személyében saját elnököt választottak maguknak, akit meg az északiak nem fogadhattak el, így az ország kettészakadt. Amint Lincoln mondta elnöki beiktatásakor: "Férj és feleség elválhatnak úgy, hogy akár sohasem találkoznak többé, de a mi hazánk különböző részei ezt nem tehetik meg". Az államok végül ismét egyesültek persze, előtte azonban egy súlyos polgár-háborúban kellett érvényt szerezni az örök emberi igazságnak, s a végső győzelmet Lincoln nem is érte meg, egy színházi előadás közben lelőtték. S bár Lincolnnak ma kultusza van az Egyesült Államokban, az igazság az, hogy teljesen átlagos képességű ember volt, "intellektuális csillogás nélküli férfiú", aki postamesterből lett elnök. Az amerikaiak túltengő önérzete szerint persze ezzel is csak azt bizonyítván, hogy az Újvilágban "jó szándékú emberek olyan feladatokat tudnak véghez vinni, amelyekhez az Óvilágban hősre volna szükség". (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Sós Endre-Vámos Magda
  Lincoln
  Kiadó: Magvető
  Kiadás éve: 1964
  Oldalszám: 653


  Közepes állapotú antikvár könyv. A papírborító hiányzik.

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  700288
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés