Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Leonardo da Vinci gépei - 500 éve hunyt el LEONARDO DA VINCI

-25%
ÚJ
Leonardo da Vinci gépei - 500 éve hunyt el LEONARDO DA VINCI
 • Leonardo da Vinci gépei - 500 éve hunyt el LEONARDO DA VINCI
 • Leonardo da Vinci gépei - 500 éve hunyt el LEONARDO DA VINCI
 • Leonardo da Vinci gépei - 500 éve hunyt el LEONARDO DA VINCI
4 999 Ft
Akció: 3 749 Ft
Kezdete: 2019.04.30   A készlet erejéig!

Ismered a reneszánsz kor egyik leghíresebb géniuszát, Leonardo da Vincit?

Tudtad, hogy amellett, hogy ő alkotta a világ egyik legismertebb festményét, a Mona Lisát, zseniális feltaláló is volt?

Állítsd össze és hozd működésbe Leonardo két találmányát. Mind a katapult, mind a számszeríj modellje a lehető legpontosabban, a legapróbb részletekig követi az eredeti tervrajzokat.

Olvasd el a könyvet, és tudj meg még többet az itáliai lángelme életéről és ötleteiről.
Fedezd fel Da Vinci gépeinek működését, és ismerd meg a többi találmányát is, amelyek közül sokat ma is használunk.

A lenyűgöző kötet két összeállítható modellt tartalmaz. A katapult és a számszeríj hű másolata Leonardo da Vinci eredeti tervei alapján készült.

2019. május 2-án 500 éve hunyt el LEONARDO DA VINCI olasz polihisztor. Ő volt a reneszánsz ember eszményképe, valódi polihisztor, aki az élet szinte minden területén maradandót alkotott. Páratlan sokoldalúsága szinte hihetetlen, a művészet minden ágában nagyszerű művek sorát alkotta, de ugyanez volt a helyzet természettudományok terén is; a fizikához éppoly jól értett, mint az anatómiához. Forradalmian új találmányait felsorolni is lehetetlen, legyen elég annyi, hogy ő találta fel a tengeralattjárót, a sárkányrepülőt, az ejtőernyőt, a búvárruhát és a biciklit, s alighanem ő volt minden idők legjobb hadmérnöke, még "végtagkaszáló harckocsit" is kitalált. A művészetek minden ágában remekművek sorát alkotta, ő maga a legkevesebbre festészetét tartotta, a máig megfejthetetlenül rejtélyes Mona Lisa és a lenyűgözően monumentális Utolsó vacsora készítője saját magáról szólva csak mellékesen említi, hogy egyébként festeget is. Alkotásai láttán hihetetlen, hogy valójában nem nagyon volt kitartása semmiben, sokan elgondolkodtak már megborzongva azon, mit hozhatott volna létre, ha csupán egyetlen dolgot művel elmélyülten egész életében. Mert, akár hiszik, akár nem, utolérhetetlen életműve nem szisztematikus munka verejtékszagú eredménye, hanem Leonardo állandó kísérletezgetéseinek "skiccei", művészi alkotásain kívül jórészt csak kéziratok, vázlatok maradtak utána. Sok művét be sem fejezte, félbehagyta, kidobta, Szent Jeromos című fára festett olajképét például egy susztertől sikerült később visszaszerezni, aki azon szögelte a cipőket. Giorgio Vasari nem is győz sajnálkozni: "sokra vihette volna a tudományokban, csakhogy állhatatlan volt és változékony, mindenbe belekapott, mindent meg akart tanulni, de el is ment mindig mindentől a kedve." Több mint ötezer - tükörírással írt! - kéziratlapján elámulva azt gondolhatnánk, hogy folyton jegyzetei fölé görnyedő vaksi szobatudós volt, ami persze nem igaz. Inkább hasonlított egy mai akciófilm sztárjához, az egykorú leírás szerint "nagy testi erejéhez ügyesség párosult, bátor volt és nagylelkű." Félelmetes testi erejében bízva sosem hordott fegyvert, ami nélkül pedig akkoriban nemigen merészkedett az utcára senki. De a robusztus testben érzékeny lélek lakozott, verseket írt, és kisebb vagyont költött kalitkába zárt madarak vásárlására, hogy azután elengedhesse őket. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Leonardo da Vinci gépei
  A katapult és a számszeríj
  Kiadó: Alexandra
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 16
  ISBN: 9789634471745

 • Cikkszám
  152041
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés