Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás
Házhozszállítás Foxposttal házhoz vagy automatába.
Termék részletek


Leonardo Da Vinci

-31%
ÚJ
Leonardo Da Vinci
 • Leonardo Da Vinci
 • Leonardo Da Vinci
3 400 Ft
Akció: 2 345 Ft
Kezdete: 2022.04.14   A készlet erejéig!

Leonardo da Vinci az emberiség történetének egyik legnagyobb hatású egyénisége volt. Öröksége nemcsak a művészet birodalmára terjed ki - tudományos munkássága épp olyan fontos, és ez a kettő bámulatos kölcsönhatásban állt. Leonardo a teremtőerő egyik aranykorában élt, olyan kortársak között, mint Raffaello és Michelangelo, s kivételes géniusza nyomott hagyott mindenen, amit megérintett. A ma embere számára egyetlen név sem jelképezi annyira a reneszánsz lényegét, mint Leonardóé.

A Leonardo-év alkalmából megjelenő album szövege tömör, informatív áttekintést ad a mester életútjáról; művészi és tudományos tevékenységét 55 színes reprodukció segítségével tekinthetjük át.

 • Leonardo Da Vinci
  Világhíres festők sorozat
  Szerkesztette: Rappai Zsuzsa
  Kiadó: Kossuth
  Kiadás éve: 2019
  Oldalszám: 80
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 9789630995801

 • Cikkszám
  464813
  Státusz
  ÚJ    
 • 2022. április 15-én 570 éve született LEONARDO DA VINCI olasz polihisztor

  Ő volt a reneszánsz ember eszményképe, valódi polihisztor, aki az élet szinte minden területén maradandót alkotott. Páratlan sokoldalúsága szinte hihetetlen, a művészet minden ágában nagyszerű művek sorát alkotta, de ugyanez volt a helyzet természettudományok terén is; a fizikához éppoly jól értett, mint az anatómiához. Forradalmian új találmányait felsorolni is lehetetlen, legyen elég annyi, hogy ő találta fel a tengeralattjárót, a sárkányrepülőt, az ejtőernyőt, a búvárruhát és a biciklit, s alighanem ő volt minden idők legjobb hadmérnöke, még "végtagkaszáló harckocsit" is kitalált. A művészetek minden ágában remekművek sorát alkotta, ő maga a legkevesebbre festészetét tartotta, a máig megfejthetetlenül rejtélyes Mona Lisa és a lenyűgözően monumentális Utolsó vacsora készítője saját magáról szólva csak mellékesen említi, hogy egyébként festeget is.

  Alkotásai láttán hihetetlen, hogy valójában nem nagyon volt kitartása semmiben, sokan elgondolkodtak már megborzongva azon, mit hozhatott volna létre, ha csupán egyetlen dolgot művel elmélyülten egész életében. Mert, akár hiszik, akár nem, utolérhetetlen életműve nem szisztematikus munka verejtékszagú eredménye, hanem Leonardo állandó kísérletezgetéseinek "skiccei", művészi alkotásain kívül jórészt csak kéziratok, vázlatok maradtak utána. Sok művét be sem fejezte, félbehagyta, kidobta, Szent Jeromos című fára festett olajképét például egy susztertől sikerült később visszaszerezni, aki azon szögelte a cipőket. Giorgio Vasari nem is győz sajnálkozni: "sokra vihette volna a tudományokban, csakhogy állhatatlan volt és változékony, mindenbe belekapott, mindent meg akart tanulni, de el is ment mindig mindentől a kedve."

  Több mint ötezer - tükörírással írt! - kéziratlapján elámulva azt gondolhatnánk, hogy folyton jegyzetei fölé görnyedő vaksi szobatudós volt, ami persze nem igaz. Inkább hasonlított egy mai akciófilm sztárjához, az egykorú leírás szerint "nagy testi erejéhez ügyesség párosult, bátor volt és nagylelkű." Félelmetes testi erejében bízva sosem hordott fegyvert, ami nélkül pedig akkoriban nemigen merészkedett az utcára senki. De a robusztus testben érzékeny lélek lakozott, verseket írt, és kisebb vagyont költött kalitkába zárt madarak vásárlására, hogy azután elengedhesse őket. (Kalendárium Press)

Webáruház készítés