Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Leonard Cohen - Magáról, Cohenről - 85 éve született LEONARD COHEN

-25%
ÚJ
Leonard Cohen - Magáról, Cohenről - 85 éve született LEONARD COHEN
 • Leonard Cohen - Magáról, Cohenről - 85 éve született LEONARD COHEN
 • Leonard Cohen - Magáról, Cohenről - 85 éve született LEONARD COHEN
 • Leonard Cohen - Magáról, Cohenről - 85 éve született LEONARD COHEN
4 990 Ft
Akció: 3 743 Ft
Kezdete: 2019.09.17   A készlet erejéig!

Elegáns és előzékeny társalgó, az interjúk szerzői ezt szinte egységesen tanúsítják. Viszont keselyűként csap le a jó kérdésekben rejtőző szellemi prédára. Persze hogy finoman narcisztikus, amikor a szellemi teljesítményéről van szó, mégis végtelenül szerény, és híján van az üres öntetszelgésnek és önkímélésnek. Sose álszent, mindig szókimondó. Müller Péter Sziámi

Az ember, aki ezekből a beszélgetésekből kirajzolódik, éppolyan bonyolult és meglepő, mint a karrierje. Kijelenti, hogy nem kedveli a beszédet, ugyanakkor időnként kifejezetten bőbeszédű. Éveken át szinte bárkinek, időbeli korlátozás nélkül nyilatkozik, majd hosszú évekre visszahúzódik egy zen kolostorba, és egyáltalán nem ad interjút. A legtöbb újságíró elbűvölő úriemberként emlegeti, de néhányan szóvá teszik megkérdőjelezhető viselkedését és részeg locsogását. Cohen érzelmi állapotai éppoly változatosak ezekben a beszélgetésekben, mint a témái, hangulatait mégis nehéz kiolvasni belőlük.

A fiatal és a középkorú Cohen hol gunyoros, hol cinikus vagy éppen játékos. És mintha nem is lenne egészen őszinte, talán még magával sem; olykor inkább szerepel, ahelyett hogy szívből szólna. De legalább következetesen érdekes, még ha ismétlésekbe, netán önellentmondásokba keveredik is. Aztán a 90-es évek végén eljön egy pillanat, amikortól kezd úgy viszonyulni mindahhoz, amit korábban mondott, mint valami fedősztorihoz. Innentől egyre inkább lerántja magáról a leplet, sokkal nyíltabban beszél a depressziójáról, a
kapcsolatairól és a pályafutásáról. Jeff Burger

2019. szeptember 21-én 85 éve született LEONARD COHEN kanadai költő, író, dalszerző. Az énekes-szerzőt általában a kanadai Bob Dylanként emlegették, pedig hát ő pusztán Leonard Cohen volt. Montrealban látta meg a napvilágot, s miután amerikai zenésztársánál erősebben vonzódott az irodalomhoz, a költészethez, egyetemre ment irodalmat tanulmányozni. Az ötvenes években már volt egy country- és westernmuzsikát játszó együttese, a Buckskin Boys. Ennek ellenére költőként és novellaszerzőként vált ismertté hazájában. Már első köteteiért is díjakat kapott, különleges hangulatú volt Flowers Of Hitler című versgyűjteménye, amely szintén megnyerte a közönség és a szakma tetszését. A hatvanas évek közepétől azután rájött, hogy a verseket énekelve is elő lehet adni, s gitárt ragadva tolmácsolta költeményeit. Mindmáig egyik legismertebb dala, a Suzanne is az első időkből való, és először Judy Collinsszal vették föl, akivel eleinte koncertezett is. Első albuma 1968-ban jelent meg, s egy évet kellett csupán várni a másodikra. A woodstocki fesztiválon azonban nem volt ott - bár hívták, de akkoriban éppen egy görög szigeten időzött, jól érezte magát, s hát az élet is olcsóbb volt arrafelé. Miként ebből is kiderül, át-átruccant Európába: 1970-ben fellépett Párizsban, majd a londoni Royal Albert Hallban, valamint a Wight-szigeti fesztiválon. Lemezeivel nem árasztotta el túlságosan a piacot, így azután a slágerlistákon sem túl sűrűn tünedeztek fel a dalai, a Suzanne mellett az I'm Your Man az egyik legismertebb és legsikeresebb nótája. A szakma is sokra tartja, a Tower Of Songs című albumon a legnagyobb előadók tolmácsolják dalait. Cohen érett férfikorban sem vesztette el varázsát a nőkre, s fizikailag is fitt volt végig: évente hosszabb időt töltött elmélkedéssel, szigorú napi- és étrenddel egy buddhista kolostorban. Végül 2016-ban hunyt el. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Leonard Cohen - Magáról, Cohenről
  41 év, 26 interjú, 19 vers angolul és magyarul
  Szerkesztette: Jeff Burger
  Kiadó: Park
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 496
  Kötés: Puhatáblás
  ISBN: 9789633553206

 • Cikkszám
  109846
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés