Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Lélek és szögesdrót - 100 éve született ALEKSZANDR SZOLZSENYICIN

-25%
ÚJ
Lélek és szögesdrót - 100 éve született ALEKSZANDR SZOLZSENYICIN
 • Lélek és szögesdrót - 100 éve született ALEKSZANDR SZOLZSENYICIN
 • Lélek és szögesdrót - 100 éve született ALEKSZANDR SZOLZSENYICIN
 • Lélek és szögesdrót - 100 éve született ALEKSZANDR SZOLZSENYICIN
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft
Kezdete: 2018.12.09   A készlet erejéig!

A 100 éve született nagy orosz író életét és munkásságát különleges magyar szemszögből, magyar ecsettel ábrázoló könyv áttekintést ad a művekről, beavat egy forgatagos nagy élet részleteibe és igyekszik megvilágítani Szolzsenyicin nem mindennapi személyiségét is.

2018. december 11-én 100 éve született ALEKSZANDR SZOLZSENYICIN orosz író. Egy interjújában azt mondta, az írónak használ az, ha az élet egy kicsit megforgatja és sokfajta élményhez juttatja, ám az ő esetében kicsit túllőtt a célon a sors. Míg a mi - most már örökké halhatatlan - írónk, Kertész Imre a náci haláltáborban szerzett életre szóló élményeket későbbi irodalmi tevékenységéhez, úgy az orosz író a sztálini lágereket járta meg, s ő is összeszedett egy Nobel-díjnyi tapasztalatot. 1945-ben kapott nyolcévnyi kényszermunkát, amiért egy magánlevélben tiszteletlenül írt Sztálinról, s miután csodák csodájára túlélte a lágerek poklát, még kazahsztáni kitelepítéssel is vezekelnie kellett bűneiért. Világhíres regényeit már rabsága alatt írni kezdte, persze csak fejben, hiszen papírja, ceruzája nem volt, de bizonyos értelemben addig volt jó, míg le nem írta gondolatait, mert abból megint csak baja lett. Ivan Gyenyiszovics egy napja című műve ugyan a zűrzavaros hruscsovi enyhülésben véletlenül megjelenhetett, de csakhamar be is tiltották, s attól fogva csak külföldön publikálhatott. Csak rontott a helyzetén, hogy 1970-ben megkapta a Nobel-díjat, miután pedig megjelent Nyugaton a Gulag-szigetcsoport című világsikerű könyve, megfosztották állampolgárságától, és kiutasították hazájából. Ezt követően külföldön élt, egy hatalmas vermonti birtokon, mert az annyira emlékeztette a mindenek ellenére szívének oly kedves Szibériára. 1994-ben költözött haza, s ott érte a halál 2008 augusztusában. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Domonkos László
  Lélek és szögesdrót
  Szolzsenyicin, magyar ecsettel
  Kiadó: IdőJel
  Kiadás éve: 2018
  Oldalszám: 200
  ISBN: 9786150032436

 • Cikkszám
  133358
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés