Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Lehetetlen emberek - 70 éve hunyt el BALÁZS BÉLA

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Lehetetlen emberek - 70 éve hunyt el BALÁZS BÉLA
 • Lehetetlen emberek - 70 éve hunyt el BALÁZS BÉLA
 • Lehetetlen emberek - 70 éve hunyt el BALÁZS BÉLA
570 Ft

A regény szereplői lehetetlen emberek, de nem értéktelenek, s magatartásuk csődje,amely e regényben kiderül, tanulságos. A magányos szembeszegülés hívei ők, az intellektuális lázadásé, amely céltalan s hátat fordít mindennek, mert azonosulni nem tud. Saját felismeréseikből kovácsolnak maguknak béklyót, mert megrettenti őket, hogy minden tett mögött ott áll a kiszámíthatatlan következmények kockázata. Háborgó lelkiviláguk állapotát vetítik a külvilágra, s e képzelt földrengéses talajon lépni sem mernek. E saját erkölcsi hálójukban fönnakadt szellemi hajótöröttek világából lépnek át a könyv alakjai, Szegedi János és szerelmese, Klára a határozott körvonalú, szilárd valóságba.

2019. május 17-én 70 éve hunyt el BALÁZS BÉLA költő, író és filmesztéta. Sokirányú művészi tevékenységet fejtett ki, írt verseket, meséket, ő volt egyik első filmesztétánk, s ő írta a Bartók Béla zenéjével világhírt szerzett A fából faragott királyfit és A kékszakállú herceg várát. Emellett ő volt a társszerzője a Valahol Európában című nagysikerű filmnek, Csodálatosság könyve című művéhez pedig Thomas Mann írt előszót. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Balázs Béla
  Lehetetlen emberek
  Kiadó: Szépirodalmi
  Kiadás éve: 1965
  Oldalszám: 476

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  227266
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés