Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Lehár (Otto Schneidereit) - 150 éve született LEHÁR FERENC

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Lehár (Otto Schneidereit) - 150 éve született LEHÁR FERENC
 • Lehár (Otto Schneidereit) - 150 éve született LEHÁR FERENC
 • Lehár (Otto Schneidereit) - 150 éve született LEHÁR FERENC
 • Lehár (Otto Schneidereit) - 150 éve született LEHÁR FERENC
570 Ft

Operett az Operaházban! Kevés szerző dicsekedhet ilyen sikerrel. Lehár, a világhírű magyar zeneszerző megérte azt, hogy több művét, így a Giudittát, A víg özvegyet, A mosoly országát a világ több operaházában játszották. Kellett ehhez az egykori katonakarmester mindig újra és jobbra törekvése, fokozodó igényessége a zenekarokkal és énekesekkel szemben, kellet, hogy Alpár Gitta, Richard Tauber mutassa be rokonszenves alakjait. Muzsikájának varázsa feledtetni tudta szövegkönyveinek gyenge színvonalát. Kritikusai sokáig nem tudták hová tenni művészetét, mert beskatulyázhatatlan volt, közönsége vizsont mindig lelkesen fogadta a többek által már eltemetett operett új, kiváló mesterének darabjait. Otto Schenidereit Lehár életének bemutatásához bőven felhasználta a korabeli sajtóban megjelent írásokat, kritikákat, Lehár és mások emlékezéseit, ezzel is színesebbé téve az amúgy is regényes életrajzot, amelynek főbb állomásait számos kép illusztrálja. A kötet Meller V. Ágnes kedves, élvezetes magyar fordításában kerül a magyar olvasó kezébe, segít felidézni az operettrajongókban Lehár varázslatos melódiáit.

2020. április 30-án 150 éve született LEHÁR FERENC zeneszerző. Morva apa és sváb anya gyermekeként látta meg a napvilágot Komáromban, apját azonban, aki egy katonazenekart vezényelt, Budapestre helyezték, így a kis Lehár a magyar fővárosban nőtt fel. Apja nyomdokain haladt, ő is katonazenekari karmester lett Losoncon, ahol négy csodás évet töltött, mégis nagy botrány közepette távozott a városból - szerencsére, hiszen így tudott elindulni a világhírnév felé. Történt pedig, hogy a Losoncon nagy népszerűségnek örvendő, jóképű fiatal karmester éppen vacsorázott, amikor egy kapatos őrnagy megüzente a pincérrel, játssza el neki a nótáját. Az önérzetes muzsikus ahelyett, hogy jelentkezett volna feljebbvalójánál, visszaüzent a törzstisztnek; ő nem cigányprímás, hogy rendelésre muzsikáljon, ha akar valamit az őrnagy úr, vacsora után előadhatja kérését az asztalánál. Az őrnagy éktelen haragra gerjedt, kishíján párbaj lett a dolog vége, amit elkerülendő Lehár inkább elköltözött a városból. A losonci lányok valósággal megsiratták a fess karmestert, egy aranyozott karmesteri pálcával bocsátották útjára. Amely egyenest a világhírnév felé vezetett, köszönhetően A víg özvegy című operettje 1905-os sikerének. A zenés darabot huszonöt nyelvre fordították le, és már a bemutató után két évvel meghódította Amerikát is. Lehár eztán sorra írta népszerű műveit; a Luxemburg grófja, a Cigányszerelem és A mosoly országa sokszor játszott, rendkívül kedvelt operett ma is, s ahogyan Kodály Zoltán fogalmazott; "Amiként Jókai Mór a történeteivel, Lehár Ferenc a dallamaival szerzett örömet az emberek millióinak!" (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Otto Schneidereit
  Lehár
  Kiadó: Zeneműkiadó
  Kiadás helye: Budapest
  Kiadás éve: 1988
  Oldalszám: 272
  ISBN: 9633306744

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  171938
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés