Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Légszomj - 70 éve hunyt el GEORGE ORWELL

-25%
ÚJ
Légszomj - 70 éve hunyt el GEORGE ORWELL
 • Légszomj - 70 éve hunyt el GEORGE ORWELL
3 290 Ft
Akció: 2 468 Ft
Kezdete: 2020.01.16   A készlet erejéig!

1938-ban járunk; a borúlátó jóslatok szerint Anglia legkésőbb 1941-ben háborúba lép Németországgal. George Bowling, a középkori biztosítási ügynök kicsinyes feleségével és két gyerekével az angol alsó középosztály szürke életét éli London egyik jellegtelen kertvárosi negyedében. Tulajdonképpen azon a napon születik meg a fejében a nagy ötlet, amikor megkapja a műfogsorát. Nem sokkal korábban szép summa dugipénzre tett szert a lóversenyen, és kedvtelve fontolgatja, vajon mire költse. „Egy hétvége egy nővel, vagy csendben elcsepegtetni apróságokra, szivarra, dupla whiskyre, ezek merültek fel mint lehetőségek.” De megpillant egy plakátot, amely az emlékezés különös logikája folytán felidézi benne a múltat. Harmincnyolc évet repül vissza az időben abba a kisvárosba, ahol született és férfivá érett, és emlékképeiből egy azóta elveszett életérzés és a szó minden értelmében lerombolt világ tárul elénk. Ebből a nosztalgiából fakad a „nagy ötlet”, amely valójában sajátos kitörési kisérlet egy beszűkült életformából, és bár eleve magában hordozza a csalódást, az újabb illúziók elkerülhetetlen szertefoszlását, egy nagy utazás – mint mindig – a lélek belső útjaira is elvisz, és a cselekvés puszta ténye is megnyugvást ad George Bowlingnak, Orwell egyik legrokonszenvesebb alakjának.

2020. január 21-én 70 éve hunyt el GEORGE ORWELL angol író. Szerette a kalandokat, fiatalon volt indiai rendőr Burmában és angoltanár Párizsban, amikor pedig éppen szülőhazájában élt, akkor leginkább csavargóként bolyongott Angliában. Idővel persze ő is megkomolyodott, hírlapíró lett, így legalább tovább utazgathatott. Regényei közül különösen kettő aratott sikert világszerte, az 1984 és az Állatfarm.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • George Orwell
  Légszomj
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 304
  ISBN: 9634055693

 • Cikkszám
  458951
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés