Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Lázadás a sivatagban - 130 éve született ARÁBIAI LAWRENCE

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 0 db
Lázadás a sivatagban - 130 éve született ARÁBIAI LAWRENCE
 • Lázadás a sivatagban - 130 éve született ARÁBIAI LAWRENCE
 • Lázadás a sivatagban - 130 éve született ARÁBIAI LAWRENCE
 • Lázadás a sivatagban - 130 éve született ARÁBIAI LAWRENCE
 • Lázadás a sivatagban - 130 éve született ARÁBIAI LAWRENCE
 • Lázadás a sivatagban - 130 éve született ARÁBIAI LAWRENCE
 • Lázadás a sivatagban - 130 éve született ARÁBIAI LAWRENCE
750 Ft
Nincs raktáron

Az egzotikus Kelet szabadságharcának és a 20. századi Európa hatalmi küzdelmeinek közepébe csöppen egy ifjú angol régész. Rátermettségének, megszállottságának, szuggesztivitásának, igazságszeretetének és szerencséjének köszönhetően legendássá növő alakja döntő tényezője lesz a sivatagi felkelésnek. Ő Aurunsz emír azaz Arábiai Lawrence, Mekka hercege, aki a Brit Birodalom ezredeseként is arab köntösben, arany fejékkel, tőrrel az oldalán foglal helyet Feiszal seriff mellett az első világháborút lezáró párizsi békekötés tárgyalóasztalánál. Tudós történész és haditechnikus feltaláló, zenebolond és térképész, politikus és kém, vasútrobbantó és filozófus - Churchill és Shaw személyes jó barátja. De mindenekelőtt alkalom szülte hadvezér, aki hihetetlen leleményességgel vezeti sikerre arab gerillacsapatait a túlerőben lévő német és török hadsereggel szemben. Jó író, aki érzékletesen veti papírra arábiai nagykalandjának történetét. Híven ábrázolja a különös keleti világot, pontos portrékat rajzol az események hőseiről: Feiszal seriffről, a karizmatikus sivatagi vezérről, a beduinfőnök Audáról, a hű barátról és vakmerő kalandorról, Tallalról, aki önmagát feláldozva áll bosszút lemészárolt rokonaiért, az angol Strossról és Newcombe-ról, akik tollal harcolnak hazájukért, de ha kell, dinamitrudakat visznek kúszva a hedzsázi vasút sínpárjához és Allenby marsallról, aki a brit vezérkar tisztjei közül egyedül fogadta el a gerillavezér különleges háborús taktikáját. A minden kitalált történetnél regényesebb történelmet ábrázoló műből nagy sikerű film is készült Péter O' Toole, Omar Sharif és Antony Quinn főszereplésével.

2018. augusztus 16-án 130 éve született ARÁBIAI LAWRENCE angol archeológus és katona. Thomas Edward Lawrence-nek hívták, s a keleti kultúrák szakértőjeként és kutatójaként hosszú időt töltött a Közel-Keleten, részt vett a különböző régészeti expedíciókban, de vonzotta a kaland is. Az I. világháború kitörésekor a régészeti kutatóárkokat a harctéri lövészárkokkal cserélte fel, és sokáig Fejszál iraki emír seregében harcolt a törökök ellen. Amikor Fejszál 1921-ben a királyi trónra lépett, Lawrence lett az iraki haderő és az angolok közötti összekötő. Pontosabban fogalmazva az angol titkosszolgálat közel-keleti rezidenseként tevékenykedett, s megbízatásai során sokat tett az angol befolyás ottani megszilárdításáért, de persze sosem feledkezett meg saját érdekeiről sem. Kiválóan beszélt arabul, arab ruhában járt, ezért csak "Arábiai Lawrence"- ként emlegették világszerte, mikor hírül adták vakmerő és titokzatos vállalkozásait. De nemcsak a sajtó volt tele viselt dolgaival, még a tekintélyes irodalmárokat is lenyűgözte, alakja köré olyan nagyságok szőttek legendát, mint Robert Graves és George Bernard Shaw. Egyébként ő maga is írt könyvet sivatagi kalandjairól, s A bölcsesség hét oszlopa című nagysikerű műve magyarul is megjelent. Kalandos életét filmen is többször feldolgozták, így a rejtélyes kalandor életét jól ismerhetik a magyar nézők is. A talán leghíresebb róla szóló filmet David Lean rendezte, amelyet bemutattak a magyar mozik is. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Thomas Edward Lawrence
  Lázadás a sivatagban
  Kiadó: Új Géniusz
  Kiadás éve: 1990
  Oldalszám: 307
  ISBN: 9630278375

  jó állapotú, antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  655426
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés