Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Lázadás - 110 éve született ALBERTO MORAVIA

-25%
ÚJ
Lázadás - 110 éve született ALBERTO MORAVIA
 • Lázadás - 110 éve született ALBERTO MORAVIA
 • Lázadás - 110 éve született ALBERTO MORAVIA
 • Lázadás - 110 éve született ALBERTO MORAVIA
 • Lázadás - 110 éve született ALBERTO MORAVIA
 • Lázadás - 110 éve született ALBERTO MORAVIA
 • Lázadás - 110 éve született ALBERTO MORAVIA
 • Lázadás - 110 éve született ALBERTO MORAVIA
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft
Kezdete: 2017.11.26   A készlet erejéig!

Moravia 1978-as, a magyar olvasók számára eddig ismeretlen regényében egy csodaszép és mindenre elszánt fiatal lány, Desideria mondja el megvilágosodásának történetét. Egy bizonyos belső hangról mesél, melynek hatására a lopástól, a prostitúciótól, az orgiáktól, de még az emberrablástól vagy a vérfertőzéstől sem riad vissza. Ez az emberi társadalom alapértékeit kikezdő lázadás eleinte csak mint terv él a lány bensőjében, idővel azonban nekilát a megvalósításnak is…
Pokol, egyes szám első személyben, Támadás a cenzorok ellen, A gyilkos ideológia, Moravia belső forradalma – ilyen és ehhez hasonló főcímek jelentek meg Moravia regényéről a korabeli sajtóban. A kitüntetett figyelem nem ok nélküli, hiszen a Lázadás Moravia legmozgalmasabb, legszókimondóbb és legmegosztóbb regénye. Az írótól megszokott igényes irodalmi nyelvet ugyanis durva, obszcén kifejezések tarkítják, és a formabontó stílus heves érzelmeket váltott ki a mélyen vallásos, puritán olasz olvasóközönségből. A regényre a megjelenést követő időszakban kritikák özöne zúdult: az „új hullám” támogatói harsányan ünnepelték, a konzervatívabbak értetlenkedtek. A Lázadás igazi botránykönyv, mely senkit sem hagy közömbösen, és még ma, több mint harminc év távlatából is mély érzéseket vált ki az olvasóból.

2017. november 28-án 110 éve született ALBERTO MORAVIA olasz író. Tizenkilencéves korában kezdett írni, s amint később bevallotta, az első világháború utáni évek értékválságában úgy döntött, a szexszel fog foglalkozni műveiben. Az 1929-ben megjelent Közönyösök című első igazi regénye már kellőképpen "felforgatónak" bizonyult, s meg is alapozta fenegyerek hírnevét. Ennek később szeretett volna meg is felelni, s ezen törekvés jegyében alkotta remekműveit, A római lány, Az asszony meg a lánya és A megvetés című, nálunk is népszerű regényeit. Mivel stílusa szerint a realista írók közé sorolta az irodalomtudomány, joggal merült fel sokakban, milyen személyes tapasztalatok birtokában írta erotikus sorait. Egy interjúban végül aztán megvallotta, hogy a szex alapvető fontosságú az életében, sőt azt is beismerte, hogy egyszerre két nőt is tud szeretni. Ügyelt is arra, hogy nimbusza e téren ne szenvedjen csorbát, sosem felejtette el hangsúlyozni, hogy "kétségkívül létezik plátói szerelem is, de ez nem az én műfajom". Tehetsége mindenesetre e téren is lenyűgöző volt, nyolcvanéves korában például egy harmincéves nőt vett feleségül, és Carmen vallotta magát szerencsésebbnek. (Kalendárium Press)

 • Alberto Moravia
  Lázadás
  Kiadó: Partvonal 
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 416
  ISBN: 9789639910911

 • Cikkszám
  846495
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés