Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Laterna magica - 10 éve hunyt el INGMAR BERGMAN

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Laterna magica - 10 éve hunyt el INGMAR BERGMAN
 • Laterna magica - 10 éve hunyt el INGMAR BERGMAN
 • Laterna magica - 10 éve hunyt el INGMAR BERGMAN
 • Laterna magica - 10 éve hunyt el INGMAR BERGMAN
 • Laterna magica - 10 éve hunyt el INGMAR BERGMAN
 • Laterna magica - 10 éve hunyt el INGMAR BERGMAN
790 Ft

Ingmar Bergman önéletrajza a filmekből, forgatókönyvekből, színházi rendezésekből álló páratlan életmű záróköve, ismételt igazolása annak a mindig is sejtett ténynek, hogy A nap vége, A csend, a Persona, a Rítus, a Suttogások, sikolyok, a Fanny és Alexander írója és rendezője valódi anyagból, megélt élményekből, tulajdon életéből építette műveit. Önéletírása számos ponton világítja meg mű és alkotó viszonyát, és fényesen bizonyítja, amit magyarul megjelent forgatókönyvei, filmnovellái óta már nálunk is sokan tudnak: hogy Bergman írónak is kivételes tehetségű. Könyörtelen igazságkereső, aki nem kímél senkit és semmit, legkevésbé önmagát. A lényeget kutatja mindenben, így kerülhet könyvében egymás mellé a legnagyobb természetességgel a megalázó testi bajok leírása és Garbo, Chaplin, Karajan, Oliver portrévázlata, a gyermekkori pofonok és a felnőttkori rendőri meghurcoltatás, kamaszkori élmények a náci Németországban, riasztó tapasztalatok a svéd szocialista "pokolban", menedékkeresés és részbeni kirándulás a "demokratikus" Münchenben, siker és kudarc, sírás és nevetés. És, talán mondani sem kell, ítélet nincs: Bergman nem dicsőül meg - sőt ellenkezőleg, inkább az esendő, a szenvedő, a gyarló emberi arcát mutatja.

2017. július 30-án 10 éve hunyt el INGMAR BERGMAN svéd filmrendező. Gyermekkorától tudatosan készült a pályára, mire felnőtt már olyan elméleti tudást szerzett a témában, hogy sok tudós elmének is becsületére vált volna. De nem is kallódott el, felkészültségét és tehetségét már fiatalon méltányolták, bár egy kis csellel hívta fel magára a figyelmet. A Svéd Filmintézetben forgatókönyvek javítgatása volt a feladata, de ő egy szép napon a saját művét adta vissza a főnökének, aki elámult. A csalás persze kiderült, de az ifjú Bergmant felfedezték, huszonévesen már a svéd főváros Drámai Színházában dolgozott, s 26 éves volt, amikor kinevezték a Helsinborgi Városi Színház igazgatójává. Színpadi munkáit természetesen főként honfitársai ismerik, de vendégjátékaival sokfelé eljutott. îgy általános az a nézet, hogy ő volt a XX. század egyik legjelentősebb színházi rendezője. Ahhoz még kevesebb kétség fér, hogy minden idők legnagyobb filmrendezőinek egyike, olyan remekművekkel ajándékozta meg a világot, mint a Suttogások és sikolyok, a Rítus, A hetedik pecsét, a Jelenetek egy házasságból vagy a Kígyótojás. Aztán háromszor is elkészítette legutolsó filmjét, mígnem 1986-ban végleg visszavonult. De csak a filmkészítéssel hagyott fel, a művészi alkotómunkával persze nem, csak a forgatások zajos zűrzavarát cserélte fel a békés irodalmi alkotásra. És ebben is a legjobb lett, őt tartják az egyik legnagyobb kortárs svéd írónak. Különösen "ál-életrajzi" művei népszerűek, ezekben a szereplők valóságos személyek, a történet viszont kitalált. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Ingmar Bergman
  Laterna magica
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1988
  Oldalszám: 286
  ISBN: 9630747820

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  296705
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés