Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Lakoma (első kötet) - 70 éves VÁNCSA ISTVÁN

-25%
ÚJ
Lakoma (első kötet) - 70 éves VÁNCSA ISTVÁN
 • Lakoma (első kötet) - 70 éves VÁNCSA ISTVÁN
 • Lakoma (első kötet) - 70 éves VÁNCSA ISTVÁN
 • Lakoma (első kötet) - 70 éves VÁNCSA ISTVÁN
4 990 Ft
Akció: 3 743 Ft
Kezdete: 2019.06.10   A készlet erejéig!

Váncsa István keresett, különleges szakácskönyve, a Lakoma című sorozat első darabja most új kiadásban, változatlan tartalommal jelenik meg: a Mediterráneumból a görög, török, ciprusi, libanoni, egyiptomi, marokkói, tunéziai és máltai konyhákat fogja át, hatszázötven kivételesen finom recepttel. A kötet nem csupán jól használható szakácskönyv, hanem fölöttébb élvezetes olvasmány is, kevéssé ismert kulturális, gasztronómiatörténeti érdekességek szórakoztató tárháza. Lényege a teljesen egyedi, szubjektív, szellemes-míves irodalmi szöveg.

Váncsa természetesen önmaga jéghegyének csúcsa, minden odavetett könnyű félmondat mögött egy élet gyakorlata és ezen gondolkodásban eltöltött élet bölcsessége, bölcseletisége bujdosik mégis el tudja velünk hitetni, hogy érdemes, érdemes belevágnunk, érdemes hosszú távúan gondolkodni, és már két nappal a tervezett fogyasztás időpontja előtt venni egy mirelit fácánt. Esterházy Péter

2019. június 11-én 70 éves VÁNCSA ISTVÁN újságíró, publicista. A hetvenes évek közepén alapozta meg hírnevét a sajtóban, amikor az Élet és Irodalom tévékritikusaként akkoriban szokatlan stílusban elemezte az egyetlen tévécsatorna szegényes műsorkínálatát. Az akkori helyzetnek megfelelően írásai gyakran többrétegűek, áthallásosak voltak, így hetente olvasók tömegei várták cikkeinek megjelenését. 1979-ben óriási feltűnést keltett az ÉS karácsonyi ünnepi számában megjelent Dűljön össze ez a vendégfogadó című írásával, amely élesen bírálta hazánk szocialista viszonyait. De nem esett bántódása, így a lap szerkesztője, majd főszerkesztő-helyettese lett, illetve állandó publicistája a Hócipőnek, amiben aztán különösen jól érvényesül jellegzetesen fanyar humorú stílusa. A kortárs irodalom iránt kevésbé érdeklődők is jól ismerhetik, évekig rendszeres résztvevője volt ugyanis a Heti hetes című tévéműsornak. Legjobb cikkei könyv alakban is megjelentek, de vannak önálló kötetei is, s mivel nagyon szeret főzni, remek szakácskönyvei is népszerűek. Amik rá jellemző módon kicsit rendhagyóak, mert például az összetevők mennyisége alig szerepel bennük, az ugyanis szerinte hangulat kérdése. És persze a receptek mellett filozófia és kultúrhistóriai adalékok is szerepelnek a könyvekben, úgyhogy a szellemnek is laktatóak. Természetesen ő maga is szeret enni - bánatára felesége, Molnár Erzsébet újságíró majdnem vegetáriánus, ő viszont szereti a húst -, nem veti meg a jó szivarokat, és nagyon kedveli a finom borokat. Már csak gyógyászati célokból is, meggyőződése szerint a bor "valamennyi ismert betegség ellenszere", kinőnek tőle a fogak, és még a lúdtalpat is elmulasztja. Érdekli a buddhizmus, az okkult tudományok, az informatika, sőt, a hazai számítástechnika történetébe be is írta a nevét: ő találta ki ugyanis a magyar ékezetes tesztszöveget: "öt szép szűzlány őrült írót nyúz". (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Váncsa István
  Lakoma (első kötet)
  A görög, török, ciprusi, libanoni, egyiptomi, marokkói, tunéziai, máltai konyhák legfinomabb ételeiből
  Kiadó: Libri
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 590
  ISBN: 9789633105771

 • Cikkszám
  473848
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés