Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Lady L. - 40 éve hunyt el ROMAIN GARY

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Lady L. - 40 éve hunyt el ROMAIN GARY
 • Lady L. - 40 éve hunyt el ROMAIN GARY
 • Lady L. - 40 éve hunyt el ROMAIN GARY
 • Lady L. - 40 éve hunyt el ROMAIN GARY
570 Ft

Lady L. ódon kastélya csodás termeiben ünnepli nyolcvanadik születésnapját. Az összejövetelt váratlan esemény zavarja meg: a bájos, de felettébb akaratos arisztokrata hölggyel közlik, hogy hatalmas parkja szélén álló kerti lakját lebontják, mert az állam kisajátítja a területet. Egy heves tiltakozó roham után a Lady felháborodva karon fogja hűséges rajongóját, a Koszorús Költőt, és a kerti lak felé sétálgatva elmeséli, miért is tiltakozik annyira.

A vallomás az egykori párizsi utcalány izgalmas és váratlan fordulatokban bővelkedő élettörténete porig sújtja az erkölcseire oly büszke, álszent és sznob angol uralkodó osztály hű alattvalóját. A regényből Sophia Loren főszereplésével film is készült.

2020. december 2-án 40  éve hunyt el ROMAIN GARY francia író. A "Lady L" című könyvével lett világhírű, az Égi gyökerek című könyve pedig 1956-ban elnyerte a legrangosabb francia irodalmi kitüntetést, a Goncourt-díjat. E műből készült egyébként a Nő a barakkban című nagysikerű tévéjáték. Több művét megfilmesítették, a "Lady L" főszerepét Sophia Loren játszotta, míg az Asszonyvarázsban Yves Montand és Romy Schneider vállalt főszerepet. Felesége, Jean Seberg színésznő halála után depresszióba esett, és önkezével vetett véget életének. Halála után kiderült, hogy Gary azonos Emile Ajarral, aki az Előttem az élet című regényéért szintén Goncourt-díjat kapott, így máig ő az egyetlen kétszeres Goncourt-díjas francia író. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Romain Gary
  Lady L.
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1965
  Oldalszám: 226
  Kötés: Keménytáblás

  kifogástalan állapotú antikvár könyv

  Romain Gary
  Lady L.
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1967
  Oldalszám: 164
  Kötés: Puhatáblás

  jó állapotú antikvár könyv


  Romain Gary
  Lady L.
  Kiadó: Kriterion
  Kiadás helye: Bukarest
  Kiadás éve: 1979
  Oldalszám: 168
  ISBN: 9630717999

  közepes állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  389488
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés