Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Krisztus legendák - 160 éve született SELMA LAGERLÖF

-25%
ÚJ
Krisztus legendák - 160 éve született SELMA LAGERLÖF
 • Krisztus legendák - 160 éve született SELMA LAGERLÖF
 • Krisztus legendák - 160 éve született SELMA LAGERLÖF
2 800 Ft
Akció: 2 100 Ft
Kezdete: 2018.11.18   A készlet erejéig!

Vajon, miért hagyja futni Máriát a marcona katona? És milyen ajándékot remélhetnek a megszülető nagy királytól a hozzá igyekvő vándorok? A Nobel-díjas író és mesemondó, Selma Lagerlöf Krisztus-legendái nem hiányozhatnak sem a figyelmes tekintetű hívők, sem az odaadó irodalombarátok karácsonyfája alól.

A Palatinus Kiadó korábban két nagyszerű Lagerlöf-regényt is közreadott a Nobel-díjasok sorozatában (Jeruzsálem, Gösta Berling). Ha azok világában az olvasó lenyűgözve merült el, a Krisztus-legendákban még inkább álmélkodva tapasztalhatja a bibliai események közelségét.

2018. november 20-án 160 éve született SELMA LAGERLÖF svéd regényírónő. Kivételes fantáziával áldotta meg a sors, kisgyerekként a képzeletében egy paradicsommadár vonzotta. Ez a madár gyógyította meg akkor is, amikor háromévesen megbénult. Egyéves gyötrődés után állt talpra újra, bár egész életében bicegett. Tanító lett, s irodalmi pályafutása igencsak későn kezdődött, már elmúlt harminc éves, amikor egy stockholmi lap regénypályázatán első díjat nyert későbbi híres regényének, a "Gösta Berling történetei"-nek egy részletével. Az írást olvasva a svéd király ösztöndíjjal segítette további alkotómunkáját, amelynek talán legismertebb eredménye gyönyörű regénye, a Nils Holgersson csodálatos utazása. A regény csak első pillantásra ifjúsági könyv, valójában hazája földrajzának, növény- és állatvilágának áttekintése. A regény főhőse, a kis Nils a vadlibákkal beutazza egész Svédországot, bemutatja lakóit, s közben átgondolja az erkölcs alapvető kérdéseit is. Nem véletlen, hogy műve hatalmas siker lett szerte a világon, rajzfilmváltozatát a Magyar Televízió is többször vetítette. Selma Lagerlöf e regényével példátlan megbecsülést vívott ki magának a svédek körében. Háza már életében nemzeti zarándokhely lett, szerte a világból a legjelentősebb művészek egész sora kereste fel otthonában, hogy tiszteletét lerója. 1909-ben megkapta a Nobel-díjat is, ő volt az első nő, akit e legmagasabb irodalmi kitüntetéssel jutalmaztak. Szép kort ért meg, s pontosan azon a helyen hunyta le örökre a szemét, ahol 82 évvel azelőtt megpillantotta a napvilágot. Méltón nemzete elsőszámú írójához. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Selma Lagerlöf
  Krisztus legendák
  Kiadó: Új Palatinus
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 192
  ISBN: 9789632741574

 • Cikkszám
  987566
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés