Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Kriminalisztikai kalandozások - 70 éve hunyt el EGON ERWIN KISCH

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
Kriminalisztikai kalandozások - 70 éve hunyt el EGON ERWIN KISCH
 • Kriminalisztikai kalandozások - 70 éve hunyt el EGON ERWIN KISCH
 • Kriminalisztikai kalandozások - 70 éve hunyt el EGON ERWIN KISCH
640 Ft

Egon Erwin Kisch e műve a klasszikus riporter 1920-as években megjelent négy kötetéből készült válogatás, amelyben az egész világra kitekintő újságíró széles érdeklődését, imponáló tájékozottságát és nagy műveltségét csodálhatja meg az olvasó úgy, hogy közben nagyszerűen szórakozik az ötven-hatvan évvel ezelőtt írt, de ma is frissnek ható írásokon. E könyvben a korszak bűnözési és kultúrhistóriai kuriózumai kaptak elsősorban helyet, de a napi politika és az adott időszak történelme is megjelenik. Emellett igen sok írás szól a kitűnő humorú E. E. Kirsc szubjektív élményeiről, például háborús felderítő tevékenységéről, sebesüléséről, tetoválásairól, filmstatisztálásáról.

Külön érdekessége a könyvnek, hogy néhány írása magyar vonatkozású. Zugárusok és hajléktalanok, börtöntöltelékek és börtönőrök, bűvészek és clownok, hóhérok, háborús uszítók és hadvezérek – ezek E. E. Kisch „hősei” e kötetben. Rég holt emberek, akik egy művészi alkotás keretében, valamint Tandori Dezső alkotó fordítóművészetének és Gyulai Lívius magas színvonalú illusztrációinak tükrében új életre kelnek.

2018. március 31-én 70 éve hunyt el EGON ERWIN KISCH cseh újságíró, a híres "száguldó riporter". Prágában született, s a húszas évek közepén A száguldó riporter című könyvével szerzett nemzetközi hírnevet, ő lett a híres "száguldó riporter". Alighanem őt tekinthetjük a mai értelemben vett riporterek ősének, minden újdondász újságíró példaképének tarthatja. Pedig nem is szeretett száguldani; "Az újságíró ne száguldjon - vallotta -, szenteljen kellő időt az anyagszerzésre". S ő ekként is cselekedett, a száguldó riporter valójában lassan és megfontoltan dolgozott, s remekműveket adott ki a keze alól. Komoly hírlapíróként csak olyat írt le, amit maga is látott, álruhában járta a prágai éjszakát, együtt aludt a csavargókkal az éjjeli menedékhelyeken. Fiatalon még csak-csak megengedte magának, hogy kitalált történeteket adjon közre - a híres prágai kocsmában, a Kehelyben négy korsó sörért osztotta meg hallgatóságával fiktív újsághíreit, miszerint két részeg hullamosó a bonctani intézetből kilopott női holttestekkel keringőzött -, később azonban szigorúan ragaszkodott a tényekhez. Nemcsak szenzációs újságíró, de igen bátor ember is volt. Sajtóvitába keveredett például Hitlerrel, amikor felkutatta, hogy a Führer két helyen két különböző időpontot jelölt meg arra, mikor kapta első világháborús vitézségéért a Vaskeresztet. Nem kis bátorság kellett ahhoz sem, amikor szívós munkával leleplezte, hogy az öngyilkosságot elkövetett Redl ezredes nem a katonai szolgálat súlya alatt roppant össze, hanem homoszexualitása miatt zsarolták, s ezért kiadta az oroszoknak a Monarchia katonai titkait. A német nyelven író "száguldó riporter"-nek a XX. század sajnos sok véres témát adott, s ő ott is volt mindenhol, ahol lőttek. S a borzalmakról tudósítva talán emlékezetébe idézte a boldog békeidőket, amikor még Svejk kocsmájában pár krigliért terjesztette álhíreit, miszerint: emberevő cápa garázdálkodik a Moldva vizében. (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Egon Erwin Kisch
  Kriminalisztikai kalandozások
  Kiadó: Gondolat
  Kiadás éve: 1982
  Oldalszám: 392
  ISBN: 9632810473

  kifogástalan állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  241292
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés